Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Betavitevit Fe, gvožđe i vitamin C, tablete

12 na zalihama

303,60 RSD

* Cene su izražene SA PDV-om

Betavitevit Fe i vitamin C je preparat koji u samo jednoj tableti, koja predstavlja dnevnu potrebu, sadrži optimalan odnos gvožđa i vitamina C.

Gvožđe je oligoelement, neophodan za sintezu hemoglobina i formiranje eritrocita.

U Betavitevit Fe i vitamin C tabletama ono je prisutno u obliku lako rastvorljive soli, fero-glukonata, koja predstavlja pogodan oblik za maksimalno iskorišćavanje gvožđa. 

 

  • gvožđe (II) glukonat
  • vitamin C

Gvožđe je neophodno za sintezu hemoglobina i formiranje eritrocita. Ulazi u sastav mioglobina i mnogih ćelijskih enzima (citohromi, katalaze, peroksidaze i dr.). Da bi se gvožđe resorbovalo iz gastrointestinalnog trakta mora da bude u fero obliku, tako da fero – glukonat, kao lako rastvorljiva so predstavlja pogodan oblik za iskorišćavanje gvožđa.
Vitamin C (askorbinska kiselina) stimuliše apsorpciju gvožđa jednim delom preko formiranja rastvorljivih gvožđe-askorbat helata (čime održava gvožđe u fero obliku), a drugim delom pretvaranjem feri oblika (oblik u kome je gvožđe prisutno u hrani biljnog porekla) u znatno rastvorljiviji, fero oblik. Pored toga, vitamin C ima važnu ulogu u stvaranju kolagena i regeneraciji ćelija kože, u oksido-redukcionim procesima (eliminaciji slobodnih radikala) i doprinosi jačanju imunog sistema.

Preporučuje se:

  • kod povećanih potreba za gvožđem (trudnoća, dojenje, pubertet)
  • kod nedostatka gvožđa koji nastaje kao posledica nedovoljnog unosa hranom, smanjene resorpcije ili povećanog gubitka (kod žena tokom menstrualnog krvarenja, krvarenja kod hemoroidalne bolesti i sl.)

Uputstvo Betavitevit Fe + C

Dodatne informacije

Težina 0.0325 kg
Dimenzije 2.6 × 4.8 × 11.2 cm
Povratak na vrh