Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

GASIMETIN SIMETIKON KAPI 0+, 30 ML

Gasimetin kapi 0+ su medicinsko sredstvo na bazi simetikona koje se koristi u lečenju i prevenciji grčeva nastalih usled nakupljanja gasova kod beba, dece i odraslih. Jedna doza – 20 kapi sadrži 40 mg simetikona. Simetikon deluje tako što mehanički razgrađuje mehuriće gasa u gastrointestinalnom traktu i pomaže njihovu eliminaciju. Svojim delovanjem utiče i na ublažavanje tegoba kod dispepsije, meteorizma(nadutosti) i flatulencije (ispuštanja gasova).

Gasimetin kapi su potpuno bezbedne jer se simetikon nakon oralne primene ne resorbuje. Formulisane su:

  • Bez glutena
  • Bez šećera
  • Bez laktoze
  • Sa ukusom jagode
Marisol Disclaimer

Sastav: voda, simetikon (40 mg/m1), natrijum benzoat, kalijum sorbat, natrijum saharin, karboksimetil celuloza, limunska kiselina, silicijum i aroma.

Simetikon je površinski aktivna materija koja nema sistemsko delovanje i koja smanjuje površinski napon mehurića gasa u himusu i mukusu digestivnog trakta. Ovo dejstvo rezultira spajanjem i disperzijom mehurića gasa, pa tako oslobođeni gasovi mogu biti resorbovani preko zida creva i eliminisani intestinalnom peristaltikom.

Napomena: simetikon ne smanjuje samu produkciju gasa u gastrointestinalnom traktu i ne ublažava stanja poput intolerancije na laktozu ili neželjena dejstva lekova koji povećavaju stvaranje mehurića gasa u gastrointestinalnom traktu

Gasimetin Simetikon kapi su medicinsko sredstvo indikovano u lečenju i prevenciji dispeptičnih tegoba, meteorizma, aerofagije i grčeva usled gasova kod beba, dece i odraslih.

Uputstvo za upotrebu: Pre upotrebe proizvod dobro promućkati. Nakon upotrebe bočicu dobro zatvoriti.

Čuvanje: Čuvati na sobnoj temperaturi. Proizvod čuvati dobro zatvoren i držati dalje od izvora toplote. Nakon otvaranja, ne koristiti proizvod duže od 30 dana.

Kontraindikacije: Ne koristiti proizvod u slučaju preosetljivosti na sastojke proizvoda.

Dodatne informacije

Težina 0.086 kg
Dimenzije 3.8 × 3.8 × 9.5 cm
Povratak na vrh