Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

O nama

O nama

ESENSA d.o.o. je privredno društvo čija je osnovna delatnost proizvodnja medicinskih sredstava, dijetetskih proizvoda, predmeta opšte upotrebe što uključuje i kozmetičke i biocidne proizvode. Osnovana je 2002. godine kao proizvodnja u okviru  FARMALOGIST-a, a od 2007. godine posluje pod nazivom ESENSA d.o.o. i 100% je u privatnom vlasništvu. ESENSA d.o.o. je 2009. godine dobila dozvolu za proizvodnju medicinskih sredstava, a 2011. godine dozvolu za vršenje veleprometa lekova, medicinskih sredstava i polaznih supstanci za proizvodnju, odnosno izradu galenskih i magistralnih lekova, odnosni sirovina za farmaceutsku upotrebu u originalnom pakovanju.

Paletu od preko 200 proizvoda prate nova stručna saznanja uz uvažavanje potreba korisnika. Esensini proizvodi su jedinstvene formulacije nastale kao rezultat sopstvenog razvoja, utemeljenog na znanju i iskustvu, u kombinaciji sa dokazanim tehnologijama.

Esensin brend Marisol je dobitnik priznanja „Najbolje iz Srbije 2011“.

Najpoznatiji ESENSINI brendovi

Proizvodi iz Esensinog asotimana prodaju se i distribuiraju na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i u još preko 40 zemalja sveta: Kina, Kazakhstan, Šri Lanka, Vijetnam, Egipat, Tajvan, Palestina, Kuvajt, Jordan, Bahrein, Bugarska i mnoge druge.
Esensa proizvodi uslužno i pod robnom markom kupca za kompanije iz Češke, Slovačke, Poljske, Rumunije, Hrvatske, Singapura, Saudijske Arabije, Letonije, Litvanije, Filipina, Azerbejdžana, Ukrajine, Kipra, Iraka, Libije, Gruzije, Estonije, Moldavije, Albanije, Kenije, Etiopije, Engleske, Rusije, Tadžikistana, Jermenije i mnoge druge.

Naši proizvodi se izrađuju u sledećim farmaceutskim oblicima:

  • čvrsti oblici (tablete, kapsule, praškovi)
  • polučvrsti oblici (masti, kreme, gelovi)
  • tečni oblici (sirupi, rastvori, aerosol, tečna monodozna pakovanja)

Godišnji kapaciteti

Čvrsti oblici:
Praškovi i granulati: 4.000.000 kesica
Tablete: 8.000.000 tableta
Kapsule: 4.000.000 blistera

Polučvrsti oblici:
Masti, kreme, gelovi: 4.000.000 komada

Tečni oblici:
Nazalni i sprejevi za uši: 2.500.000 komada
Rastvori i sirupi: 2.500.000 komada

Naša misija: Zdravlje i imunitet je prioritet!

Strast, posvećenost i inovativnost su pokretači naših zaposlenih i oni stoje iza svakog našeg proizvoda. Mi stvaramo kvalitetne i bezbedne proizvode u cilju prevencije i unapređenja zdravlja i života ljudi.

Naša vizija je da postanemo partner u svakodnevnom životu ljudi i da kroz naše proizvode istaknemo najbolju stranu prirode. Čuvamo ono najbolje u Vama!

Kvalitet proizvoda, poverenje, zadovoljstvo kupaca i naših poslovnih partnera su naša definicija uspeha.

 

Politika kvaliteta i bezbednosti proizvoda

Esensa d.o.o. poseduje sertifikovane sisteme menadžmenta u skladu sa međunarodnim ISO standardima i to kod sertifikacionog tela SGS za sistem menadžmenta kvalitetom prema zahtevima ISO 9001 SGS Certificate No. CH08/0344 za razvoj, proizvodnju i prodaju medicinskih sredstava, predmeta opšte upotrebe (kozmetički i biocidni proizvodi), dijetetskih proizvoda, soli i aditiva; za sistem menadžmenta bezbednošću hrane ISO 22000 SGS Certificate No. RS19/0025 za razvoj i proizvodnju dijetetskih proizvoda, soli i aditiva; kod sertifikacionog tela SIQ za sistem menadžmenta kvalitetom medicinskih sredstava ISO 13485 SIQ Certificate No. M-220 za razvoj, proizvodnju, skladištenje i distribuciju neinvazivnih medicinskih sredstava za topikalnu primenu, flastera, izotermalnog pokrivača, invazivnih medicinskih sredstava za nazalnu, oralnu, ušnu i primenu u intimnoj regiji; za nabavku i distribuciju sterilnih izotoničnih i hipertoničnih rastvora, izotoničnih i hipertoničnih rastvora u spreju, oralnih praškova i kapi, praškova u spreju, kondoma, flastera; za dobru proizvođačku praksu kozmetičkih proizvoda – Cosmetic GMP  ISO 22716 DQS reg. no. 31200199 KGMP – Proizvodnja kozmetičkih proizvoda za negu lica, tela i kose, oralnu negu i zaštiitu od sunca za bebe, decu i odrasle. Neki od naših proizvoda iz kategorije medicinskih sredstava, poput Marisola imaju CE znak i izvoze se na tržište EU. Takođe, Esensa poseduje sertifikat kojim se potvrđuje da je implementirala i primenjuje sistem Dobre proizvođačke prakse usaglašen sa zahtevima međunarodnog propisa EudraLex Volume IV EU Guidelines to Good Manufacturing Practice (GMP) za razvoj i proizvodnju dijetetskih proizvoda u čvrstom obliku (tablete, kapsule, praškovi), dijetetskih proizvoda u tečnom obliku, medicinskih sredstava, predmeta opšte upotrebe (kozmetika i biocidi), soli i aditiva.

 


Sertifikati

Povratak na vrh