Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

O nama

O nama

ESENSA d.o.o. je društvo za proizvodnju dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava, predmeta opšte upotrebe što uključuje i kozmetiku i biocidne proizvode. Osnovana je 2002. godine kao proizvodnja u okviru  FARMALOGIST-a, a od 2007. godine posluje pod nazivom ESENSA d.o.o. i 100% je u privatnom vlasništvu. ESENSA d.o.o. je 2009. godine dobila dozvolu za proizvodnju medicinskih sredstava, a 2011. godine dozvolu za vršenje veleprometa lekova, medicinskih sredstava i polaznih supstanci za proizvodnju, odnosno izradu galenskih i magistralnih lekova u originalnom pakovanju.

Politikom Kvaliteta i bezbednosti proizvoda, ESENSA d.o.o. je definisala svoju misiju, viziju, ciljeve, kao i strategiju za ostvarenje ciljeva.

Misija ESENSA d.o.o. je zadovoljenje zahteva korisnika i prevazilaženje njihovih očekivanja kao i svih zainteresovanih strana, kroz stalno jačanje konkurentske pozicije na domaćem i svetskom tržištu, vrhunskim kvalitetom proizvoda.

Vizija ESENSA d.o.o. je da bude vodeća organizacija u regionu u proizvodnji bezbednih proizvoda za svoje korisnike.

Paletu od preko 200 proizvoda prate nova stručna saznanja uz uvažavanje potreba korisnika.  Esensini proizvodi su jedinstvene formulacije nastale kao rezultat sopstvenog razvoja, utemeljenog na znanju i iskustvu, u kombinaciji sa dokazanim tehnologijama.

Esensa d.o.o. poseduje sertifikovane sisteme menadžmenta u skladu sa međunarodnim ISO standardima i to kod sertifikacionog tela SGS za sistem menadžmenta kvalitetom prema zahtevima ISO 9001 SGS Certificate No. CH08/0344 za razvoj, proizvodnju i prodaju medicinskih sredstava, predmeta opšte upotrebe (kozmetički i biocidni proizvodi), dijetetskih proizvoda, soli i aditiva; za sistem menadžmenta bezbednošću hrane ISO 22000 SGS Certificate No. RS19/0025 za razvoj i proizvodnju dijetetskih proizvoda, soli i aditiva; kod sertifikacionog tela SIQ za sistem menadžmenta kvalitetom medicinskih sredstava ISO 13485 SIQ Certificate No. M-220 za razvoj, proizvodnju, skladištenje i distribuciju neinvazivnih medicinskih sredstava za topikalnu primenu, flastera, izotermalnog pokrivača, invazivnih medicinskih sredstava za nazalnu, oralnu, ušnu i primenu u intimnoj regiji; za nabavku i distribuciju sterilnih izotoničnih i hipertoničnih rastvora, izotoničnih i hipertoničnih rastvora u spreju, oralnih praškova i kapi, praškova u spreju, kondoma, flastera. Neki od naših proizvoda iz kategorije medicinskih sredstava, poput Marisola imaju CE znak i izvoze se na tržište EU. Takođe, Esensa poseduje sertifikat kojim se potvrđuje da je implementirala i primenjuje sistem Dobre proizvođačke prakse usaglašen sa zahtevima međunarodnog propisa EudraLex Volume IV EU Guidelines to Good Manufacturing Practice (GMP) za razvoj i proizvodnju dijetetskih proizvoda u čvrstom obliku (tablete, kapsule, praškovi), dijetetskih proizvoda u tečnom obliku, medicinskih sredstava, predmeta opšte upotrebe (kozmetika i biocidi), soli i aditiva.

Esensin brend Marisol je dobitnik priznanja „Najbolje iz Srbije 2011“.

Najpoznatiji ESENSINI brendovi

 • MARISOL
 • DASA, LUNAC, ZMAJAC, PROSPERA  –  EXPULMO sirupi za decu
 • BURЯA kozmetika
 • BETAVITEVITI
 • BEOGRADSKI MELEM
 • GAVEZ gel
 • SALVI PANTEN oriblete
 • PROTECT CIMET
 • DR PLANT
 • AQUA ICE
 • HYDROSTAR
 • PROPOMINT SPREJ

Proizvodi iz Esensinog asotimana, prodaju se i distribuiraju na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Heregovine, Makedonije, Albanije, Bugarske, Azerbejdžana, Hong Konga i Kazahstana. Esensa uslužno proizvodi za kompanije iz Češke, Slovačke, Poljske, Rumunije, Bugarske, Singapura, Letonije, Litvanije, Azerbejdžana, Ukrajine i Kipra.

Naši proizvodni kapaciteti obuhvataju sledeće oblike:

 • čvrsti oblici (tablete, kapsule)
 • polučvrsti oblici (masti, kreme, gelovi)
 • tečni oblici (sirupi, rastvori)

Kvalitet proizvoda, poverenje, zadovoljstvo kupaca i naših poslovnih partnera su naša definicija uspeha. Želja nam je da budemo lideri na tržištu prvenstveno u interesu potrošača.

U skladu sa članom 495. Zakona o privrednim društvima („Sl. glasnik RS“ 36/2011 i 99/2011) privredno društvo Esensa d.o.o. Beograd objavljuje nacrt ugovora o pripajanju između Esensa d.o.o. Beograd i Essensa pharma d.o.o. Beograd.

Nacrt ugovora o pripajanju


Sertifikati

Povratak na vrh