Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Marisol In Ectoin Gel, 20ml

Marisol IN ectoin gel na siguran i efikasan način vlaži i štiti sluznicu nosa, ublažava simptome alergijskog rinitisa i štiti nosnu sluzokožu od alergena iz spoljašnje sredine, stvarajući barijeru za njihov prodor u gornje respiratorne puteve. Alergeni mogu biti različitog porekla, a kao najčešći su kućna prašina, grinje, polen, ambrozija, duvanski dim, smog i dr.

Marisol IN ectoin gel je formulisan na bazi ectoina, koji ima sposobnost da okružuje svoju molekulu slojem vode i gradi tzv. Ectoin hydro complex. Formiranjem hidrofilma na samoj površini kože/sluznica sprečava penetraciju čestica iz okruženja, uključujući i alergene, i samim tim izostaju reakcije preosetljivosti, odnosno manifestacije alergijskog rinitisa (kijavica, začepljen nos, curenje vodenog sekreta iz nosa, svrab i crvenilo nosa i očiju…)

  • ectoin

Ektoin je jedinjenje koje se u prirodi sintetiše od strane mikroorganizama kojim oni obezbeđuju svoj opstanak u ekstremnim uslovima spoljašnje sredine (visoka temperatura, visok salinitet, UV zračenje).

Ovo jedinjenje ima sposobnost stabilizacije intermolekulskih interakcija u vitalnim molekulima kao što su proteini i lipidi. To praktično znači da ektoin okružuje svoju molekulu slojem vode i gradi tzv. Ectoin hydro complex. Formiranjem hidrofilma na samoj površini kože/sluznica sprečava penetraciju čestica iz okruženja, uključujući i alergene, i samim tim izostaju reakcije preosetljivosti, odnosno manifestacije alergijskog rinitisa (kijavica, začepljen nos, curenje vodenog sekreta iz nosa, svrab i crvenilo nosa i očiju…).

Preporučuje se:

  • kod suve i nadražene sluznice nosa čija je normalna fiziološka funkcija otežana
  • za svakodnevnu higijenu nosa, posebno u sezoni alergija, ali i preventivno
  • za ublažavanje simptoma alergijskog rinitisa i rinokonjuktivitisa
  • tokom putovanja i boravka u prostorijama sa centralnim grejanjem i klima uređajima
  • spolja, za regeneraciju i ublažavanje crvenila kože u predelu oko nosa
  • u toku primene intranazalnih kortikosteroida, kako bi se sprečilo oštećenje nazalne sluznice isušivanjem

Uputstvo Marisol IN ectoin gel

Dodatne informacije

Težina 0.036 kg
Dimenzije 2.8 × 2.8 × 15 cm
Povratak na vrh