Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

SENSOVUL PRASAK ZA PRIPREMU ORALNOG RASTVORA, 20 KESICA

SENSOVUL® prašak je namenjen ženama u reproduktivnom periodu sa sindromom policističnih jajnika, insulinskom rezistencijom, gestacijskim dijabetesom, hormonskim disbalansom, poremećajima ovulacije i reproduktivne sposobnosti, u periodu planiranja trudnoće, kao i tokom trudnoće. Zahvaljujući optimalno izbalansiranim sastojcima, SENSOVUL® doprinosi regulisanju menstrualnog ciklusa i ovulacije, povećanju plodnosti, kao i povećanju procenta uspeha u postupcima medicinski potpomognute oplodnje. Doprinosi uspostavljanju hormonske ravnoteže, čime se smanjuje i pojava simptoma koji prate sindrom policističnih jajnika, kao što su akne, masna koža, pojačana maljavost i opadanje kose.

Mio-inozitol + aktivni oblik folne kiseline + vitamin B12 + cink + L-arginin.

bez šećera

sa ukusom kajsije

uspostavlja hormonski balans kod žena

Aktivni sastojci:

100 g

sadrži:

1 kesica

sadrži:

2 kesice sadrže:

Mio-inozitol

50 g

2000 mg **

4000 mg **

Folna kiselina (kalcijum-L-metilfolat)

7500 µg

300 µg

(150%*)

600 µg

(300%*)

Vitamin B12 (cijanokobalamin)

75 µg

3 µg

(120%*)

6 µg

(240%*)

Cink (cink glukonat)

100 mg

4 mg

(40%*)

8 mg

(80%*)

L-arginin-hidrohlorid

6.25 g

250 mg **

500 mg **

Mio-inozitol je važan za pravilno odvijanje mnogih procesa u organizmu, uključujući i regulaciju hormona kao što su insulin i hormoni hipofize (TSH i FSH). Zahvaljujući svojim efektima, mio-inozitol povećava osetljivost na insulin, smanjuje nivo muških polnih hormona i utiče na regulisanje menstrualnog ciklusa i ovulacije. Suplementacija mio-inozitolom doprinosi postizanju fizioloških vrednosti serumskih lipida, kao i krvnog pritiska. U mnogim studijama je pokazano da je kod žena sa sindromom policističnih jajnika mio-inozitol bio efikasan u pogledu normalizacije funkcije jajnika i poboljšanja kvaliteta jajnih ćelija.

Aktivni, prirodni oblik folne kiseline (folat) u kombinaciji sa vitaminom B12 je od vitalnog značaja za formiranje normalnih crvenih krvnih zrnaca i ćelijsku deobu. Adekvatne prekoncepcijske koncentracije folata i vitamina B12 u serumu su povezane sa pozitivnim ishodima kod prirodnih trudnoća i trudnoća nastalih postupcima potpomognute oplodnje. Aktivni oblik folne kiseline ima posebno važnu ulogu u prevenciji nastanka defekta neuralne cevi.

Cink ima ulogu u mnogim procesima koji su važni za pravilan razvoj jajnih ćelija, plodnost i trudnoću.

L-arginin poboljšava cirkulaciju na nivou materice i utiče na karakteristike endometrijuma, stvarajući bolje okruženje za implantaciju embriona, te tako doprinosi nastanku uspešne trudnoće. Takođe se smatra da povećanjem dotoka krvi u jajnike L-arginin povećava kvalitet jajnih ćelija. Postojeće studije o suplementaciji L-argininom u trudnoći su pokazale poboljšanu hemodinamiku majke i fetusa, prevenciju preeklampsije i poboljšane ishode porođaja uključujući veću porođajnu težinu i duže trajanje trudnoće.

SENSOVUL® prašak za pripremu oralnog rastvora namenjen za primenu kod žena sa:

  • Sindromom policističnih jajnika (PCOS)
  • Insulinskom rezistencijom
  • Gestacijskim dijabetesom
  • Hormonskim disbalansom
  • Poremećajima ovulacije i reproduktivne sposobnosti   

Način upotrebe:  Odrasli i deca starija od 12 godina: Sadržaj kesice razmutiti u pola čaše vode (100 mL) uz mešanje i popiti. Preporučuje se upotreba jedne kesice SENSOVUL® praška za pripremu oralnog rastvora, 1 – 2 puta dnevno, u zavisnosti od potreba i preporuke lekara. Za najbolje efekte preporučuje se primena u periodu od najmanje 3 meseca.

Uputstvo za upotebu 

Dodatne informacije

Težina 0.12 kg
Dimenzije 6.80 × 10 × 8.80 cm
Povratak na vrh