Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Ferifolik Direct

Ferifolik Direct, prašak za direktnu primenu, formulisan je na bazi gvožđa (u obliku feri-pirofosfata) i folne kiseline, uz dodatak vitamina B6 i B12, koji su neophodni nutrijenti za pravilan razvoj crvenih krvnih zrnaca, i vitamina C koji utiče na bolju iskoristljivost gvožđa.

Ferifolik Direct, prašak za direktnu primenu, obezbeđuje gvožđe neophodno za stvaranje hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca, smanjuje osećaj umora i iscrpljenosti, doprinosi adekvatnom transportu kiseonika u organizmu  i pravilnom funkcionisanju imunskog sistema. Ovaj oblik gvožđa idealno prati savremeni tempo života i omogućava brzu, jednostavnu i komfornu nadoknadu u svakoj prilici. Proizvod je jako prijatnog ukusa, obogaćen aromom šumskog voća. Ne sadrži šećer, kao zaslađivači su korišćeni: sorbitol, sukraloza i acesulfam K, pa ga mogu bezbedno koristiti i dijabetičari.

  • Gvožđe (u obliku gvožđe (III)-pirofosfata)
  • Folna kiselina
  • Vitamin C
  • Vitamin B6
  • Vitamin B12

Gvožđe kao značajan oligoelement, ulazi u sastav hema i na taj način doprinosi normalnoj sintezi hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca, kao i normalnom transportu kiseonika u organizmu. Nedostatkom gvožđa je uzrokovano oko 50% svih anemija. 

Feri-pirofosfat kao trovalentna so gvožđa obezbeđuje dobru gastričnu podnošljivost. Tehnološki je postignuto odsustvo metalnog ukusa nakon primene, kao i odsustvo promene pigmentacije zuba. Izostanak iritacije gastrointestinalnog trakta je posebno značajan kod trudnica jer period trudnoće obično prate mučnina, povraćanje, meteorizam i opstipacija.

Folna kiselina i vitamini B6 i B12 utiču na sazrevanje eritrocita, učestvuju u normalnom metabolizmu homocisteina i doprinose optimalnom funkcionisanju imunskog sistema. Suplementacija folnom kiselinom je neophodna u periodu trudnoće zbog pravilnog razvoja ploda i zatvaranja neuralne cevi.

Vitamin C doprinosi boljoj apsorpciji gvožđa na dva načina: gradi rastvorljive gvožđe-askorbat helate i pretvara feri oblik gvožđa u rastvorljiviji fero oblik.

Preporučuje se:

  • Tokom trudnoće i laktacije
  • Kod anemija uzrokovanih nedostatkom gvožđa i/ili folne kiseline
  • U stanjima umora i iscrpljenosti
  • U periodu priprema za trudnoću
  • Za prevenciju predmenstrualnog sindroma i kod obilnih menstrualnih krvarenja

Dodatne informacije

Težina 0.06135 kg
Dimenzije 3 × 12.5 × 10.5 cm
Povratak na vrh