Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Devitin D3 2000IU oralne kapi za odrasle 15ml

DevitIN D3 2000 IU je dijetetski proizvod u obliku oralnih kapi koji u jednoj dozi sadrži 50 µg (2000 internacionalnih jedinica) vitamina D3.

DevitIN D3 2000 IU Vam može pomoći ukoliko imate problema sa:

 • Oslabljenim imunitetom
 • Osteopenijom
 • Osteoporozom
 • Povećanim nivoom stresa
 • Nedostatkom vitamina D
 • Nedostatkom minelara u kostima

DevitIN D3 2000 IU oralne kapi za odrasle omogućavaju brzu apsorpciju vitamina D putem oralne sluznice. Neutralnog su ukusa i ne sadrže šećer, kao ni veštačke boje i arome.

Specijalno dizajniran aplikator (kapaljka) omogućava jednostavnu primenu i precizno doziranje.

 • Vitamin D3 (holekalciferol) 2000 IU

Vitamin D se često naziva „vitaminom sunca“ jer ga ljudski organizam pod dejstvom sunčeve svetlosti sam sintetiše u koži. Međutim, postoje situacije kada sinteza u koži nije dovoljna da zadovolji potrebe organizma za vitaminom D3.

Nedostatak vitamina D se javlja kod osoba koje se ne izlažu sunčevoj svetlosti u dovoljnoj meri, kod osoba sa malapsorpcijom masti, hroničnim oboljenjima jetre, cističnom fibrozom, inflamatornim bolestima creva, kod gojaznih osoba, kao i kod žena u postmenopauzi. Takođe, starije osobe su često sklone nedostatku vitamina D zbog nedovoljnog izlaganja suncu, ali i zbog korišćenja određenih lekova koji mogu da utiču na apsorpciju ili metabolizam vitamina D.

Glavna funkcija vitamina D je regulacija homeostaze kalcijuma u telu i modulacija skeleta, odnosno, razvoj i mineralizacija kostiju. Zahvaljujući njegovoj ulozi u apsorpciji kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta, vitamin D omogućava adekvatnu izgradnju i održavanje zdravlja kostiju i zuba i važan je faktor u prevenciji nastanka osteoporoze.

Pored toga, vitamin D ostvaruje i druge važne funkcije u telu. Veoma je značajan za postizanje snažnog imuniteta i pravilnu funkciju mišića. Vitamin D doprinosi smanjenju rizika od padova povezanih sa mišićnom slabošću i posturalnom nestabilnošću. Osteoporoza i slabost mišića predstavljaju faktore rizika za prelome kostiju kod muškaraca i žena preko 60 godina.

Identifikacija receptora za vitamin D u različitim ćelijama i tkivima podstakla je istraživanje kliničkih efekata i potencijal primene vitamina D u imunomodulaciji, prevenciji nastanka malignih oboljenja, autoimunim bolestima, bolestima kardiovaskularnog sistema, kao i u drugim patološkim stanjima. Vitamin D može uticati i na popravljanje raspoloženja, jer je prisustvo receptora za vitamin D identifikovano u delovima mozga koji su odgovorni za emocije i raspoloženje. Nedostatak vitamina D može biti povezan sa povećanim nivoom stresa, anksioznošću i depresijom.

Preporučuje se:

 

 • Za pravilnu funkciju imunog sistema i jačanje odbrambenih sposobnosti organizma
 • Za prevenciju i tretman osteopenije, osteomalacije i osteoporoze
 • Za održavanje pravilne funkcije mišića i povećanje mišićne snage
 • Za pravilnu apsorpciju kalcijuma i fosfora i održavanje fiziološkog nivoa kalcijuma u krvi
 • Za smanjenje zapaljenskih procesa u telu
 • Kod osoba sa malapsorpcijom masti, autoimunim oboljenjima, dijabetesom, kardiovaskularnim i neurodegenerativnim bolestima
 • Kod osoba sa psorijazom

Odrasli: Jednom dnevno aplikovati jednu dozu (kap) ispod jezika.

U zavisnosti od potreba, po preporuci lekara može se koristiti i više doza dnevno. 

Dodatne informacije

Težina 0.1765 kg
Dimenzije 21.5 × 25 × 15 cm
Povratak na vrh