Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Shiitake tablete

Celasa Shiitake tablete sadrže suvi ekstrakt šitake gljive (lat. Lentinula edodes) koja je poreklom iz Istočne Azije. Ova gljiva se u tradicionalnoj medicini koristi za povećanje snage i vitalnosti organizma, za jačanje imuniteta i za borbu protiv ćelija raka. Takođe pospešuje moždanu aktivnost, a služi i kao izvor B vitamina.

Šitake gljive predstavljaju bogat prirodan izvor polisaharida (od kojih je najpoznatiji lentinan) i alkaloida kao što je eritadenin, esencijalnih aminokiselina, belančevina, vitamina (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E) i minerala (kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, natrijuma, fosfora, gvožđa, silicijuma).

Polisaharid lentinan jača i ponovno uspostavlja narušene imunološke funkcije organizma, te se može koristiti i u borbi protiv kancera. Eritadenin, steroli i beta glukani, kao jedni od osnovnih sastojaka Shiitake gljiva, u znatnoj meri snižavaju nivo holesterola u krvi i pomažu kod stanja povišenog krvnog pritiska, pa samim tim štite arterije i kardiovaskularni sistem.

Kao bogat izvor vitamina D, šitake gljive se takođe preporučuju za ublažavanje tegoba kod osteoporoze i reumatskih oboljenja.

Skup vitamina, minerala, aminokiselina i polisaharida u Shiitake gljivama jača fizičku snagu, izdržljivost i poboljšava opšte telesno zdravlje.

  • suvi ekstrakt Shiitake gljiva

Shiitake gljive predstavljaju bogat prirodan izvor polisaharida (lentinan i alkaloid eritadenin), esencijalnih aminokiselina, belančevina, vitamina (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E), minerala (kalcijum, magnezijum, kalijum, natrijum, fosfor, gvožđe, silicijum) i biljnih vlakana.

Polisaharid lentinan jača i ponovno uspostavlja narušene imunološke funkcije organizma. Eritadenin i histinska vlakna, kao jedni od osnovnih sastojaka Shiitake gljiva, u znatnoj meri snižavaju nivo holesterola i triglicerida u krvi i pomažu kod stanja povišenog krvnog pritiska.

Kao bogat izvor vitamina D, Shiitake se preporučuju za ublažavanje tegoba kod osteoporoze i reumatskih oboljenja.

 

Preporučuju se:

  • za jačanje imuniteta i poboljšanje opšteg stanja organizma
  • kod pacijenata tokom i nakon terapije zračenjem
  • kod stanja kada je potreban pojačan imuni odgovor organizma
  • kao pomoć za smanjenje i održavanje nivoa holesterola i triglicerida u krvi
  • za ublažavanje tegoba kod osteoporoze i reumatskih bolesti
  • kao pomoć u regulaciju šećera u krvi
  • kao pomoć u regulaciji visokog krvnog pritiska
  • preventivno za održavanje vitalnosti, snage i izdržljivosti organizma

Upustvo Shiitake

Dodatne informacije

Težina 0.036 kg
Dimenzije 11 × 3 × 5 cm
Povratak na vrh