Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

ORS Hydrostar šumeće tablete

ORS Hydrostar šumeće tablete su namenjene za pripremu rastvora koji obezbeđuje brzu i efikasnu nadoknadu tečnosti, glukoze i elektrolita kod lakih i srednje teških formi dehidratacije organizma. ORS Hydrostar šumeće tablete doprinose postizanju optimalnih rezultata kod fizičkih aktivnosti i specijalno su formulisane da obezbede adekvatnu rehidrataciju i preveniraju dehidrataciju u svim situacijama kada je to neophodno – kod dijareje i povraćanja, visoke temperature, nakon vežbanja, tokom putovanja ili kod dehidratacije nastale usled diuretskog dejstva alkoholnih pića.

ORS Hydrostar šumeće tablete predstavljaju jednostavno rešenje za brzu hidrataciju u pokretu, bilo da ste na poslu, idete u teretanu ili se jednostavno ne osećate najbolje.

  • Glukoza
  • Natrijum
  • Kalijum
  • Hloridi

     

ORS Hydrostar šumeće tablete doprinose postizanju optimalnih rezultata kod fizičkih aktivnosti jer voda i elektroliti održavaju adekvatan volumen krvi i osmolarnost koji su neophodni za efikasan transport kiseonika i regulaciju krvnog pritiska, doprinose uklanjanju toksina i drugih metaboličkih produkata, smanjenju umora nastalog usled elektrolitnog disbalansa, regulaciji telesne temperature, kao i održavanju pravilnih metaboličkih i enzimskih funkcija i acidobazne ravnoteže.

ORS Hydrostar šumeće tablete sadrže kalijum koji doprinosi pravilnoj funkciji mišića i nervnog sistema, pa su posebno pogodne za primenu kod osoba koje se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću. Kalijum doprinosi i obnavljanju energetskih depoa (npr. glikogena u mišićima) tokom perioda oporavka od intenzivnog fizičkog napora.

Preporučuje se kod:

  • dijareje i/ili povraćanja
  • prekomernog znojenja izazvanog visokom telesnom temperaturom
  • intenzivnog ili dugotrajnog vežbanja
  • dehidracije nastale usled diuretskog dejstva alkoholnih pićao

Način upotrebe: Odrasli i deca starija od 11 godina: 1 tabletu rastvoriti u 120 mL (pola čaše) vode, 4 tablete dnevno.
Dobijeni rastvor konzumirati polako i često, kod prvih znakova gubitka tečnosti (u slučaju povraćanja, dijareje ili visoke temperature), tokom čitavog perioda trajanja simptoma, odnosno, kod svakog napornog treninga ili aktivnosti koja dovodi do dehidratacije usled prekomernog znojenja.
Neiskorišćeni rastvor baciti nakon 2 sata od pripreme ili posle 24 sata ukoliko se čuva u frižideru.

Povratak na vrh