Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

KHAN PLUS, INSTANT RELIEF SPREJ, 200ML

Khan plus, instant relief sprej poseduje jedinstvenu formulaciju obogaćenu ekstraktima korena đavolje kandže i tamjana. U svom sastavu sadrži i etarska ulja eukaliptusa i karanfilića, kao i mentol, kamfor i metil salicilat.

Prirodni aktivni principi zajedničkim delovanjem dovode do otklanjanja bola, otoka i upale na nivou zglobova, mišića, kostiju i okolnih struktura.

Primena Khan plus, instant relief spreja se preporučuje kod reumatskih bolesti, lumbaga, neuralgija i ukočenosti, kao i kod uganuća, iščašenja i istegnuća nastalih prilikom sportskih ili rekreativnih aktivnosti. Sprej utiče i na poboljšanje mikrocirkulacije, što rezultira boljom prokrvljenošću tkiva i dovodi do ublažavanja bolova, upale i otoka i povećane pokretljivosti tretiranog dela tela.

 • ekstrakt korena đavolje kandže
 • ekstrakt tamjana
 • mentol
 • kamfor
 • metil salicilat
 • etarsko ulje karanfilića
 • etarsko ulje eukaliptusa

Zahvaljujući pažljivo odabranim aktivnim principima, Khan plus, tigrov antireumatski sprej brzo i efikasno smiruje bol i upalu i pojačava prokrvljenost na mestu primene.

Đavolja kandža je biljka čiji koren sadrži aktivan sastojak harpagozid koji deluje kao efikasan antiinflamator, tako što podstiče uklanjanje toksičnih materija na nivou zglobova, stimulišući prirodne mehanizme suzbijanja zapaljenja. Posledično, dovodi do poboljšanja pokretljivosti zglobova. Istraživanja su pokazala da ekstrakt đavolje kandže ispoljava povoljno dejstvo i kod gihta.

Primenjen lokalno, ovaj ekstrakt predstavlja odličnu dopunu terapiji degenerativnih reumatskih bolesti gde su dominantni simptomi upala i bolovi u zglobovima, mišićima i fibroznom tkivu.

Tamjan predstavlja smolu koju luče biljke iz roda Boswellia i koristi se za ublažavanje upalnih procesa i bolova u zglobovima.  

Najznačajniji aktivni principi ove smole su bosvelične kiseline koje sprečavaju formiranje leukotriena u organizmu koji normalno nastaju u upalnom procesu i odgovorni su za nastanak znakova upale.

Metil salicilat i mentol pospešuju prokrvljenost kože i ublažavaju akutne i hronične bolove u mišićima, tetivama i zglobovima, delujući na nervne završetke i krvne sudove u koži.

Dodatno, povećana snabdevenost kože krvlju omogućava bolje delovanje drugih komponenti spreja.

Metil salicilat je izolovan iz ulja zimzelena i, kao derivat salicilne kiseline, može delovati poput salicilatnih analgoantipiretika tj. istim mehanizmom uticati na upalne procese u tkivima. Blokira prenos nervnih impulsa iz dublje smeštenih mišićno-koštanih struktura i smanjuje bolne senzacije. Njegov efekat je značajan i kod pojave grčeva u mišićima i propratnog bola, jer, topikalno primenjen, dovodi do vazodilatacije, povećanog protoka krvi i uklanjanja nakupljene mlečne kiseline.

Kamfor nalazi primenu kod bolova u mišićima i zglobovima jer poseduje blagi anestetički efekat, direktnim delovanjem na receptore za bol. Takođe, pruža jedinstven osećaj – hlađenja, a potom zagrevanja, povećavajući protok krvi na mestu primene.

Etarsko ulje karanfilića je blagi prirodni anestetik, sa antioksidativnim i antiinflamatornim svojstvima.

Etarsko ulje eukaliptusa ispoljava analgetsko i antiinflamatorno delovanje. 

Preporučuje se kod:

 • akutnih i hroničnih upala i bolova u kostima, zglobovima i mišićima
 • reumatskih tegoba
 • sportskih povreda
 • poboljšanja periferne cirkulacije

Po potrebi sprej naneti na bolno mesto i lagano utrljati do potpunog upijanja.

Dodatne informacije

Težina 0.236 kg
Dimenzije 4.5 × 4.5 × 17.5 cm
Povratak na vrh