Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

CORDICELL CORDYCEPS DUO eliksir, 200ml

CORDICELL CORDYCEPS DUO eliksir je tečni dodatak ishrani na bazi standardizovanih ekstrakata gljiva Cordyceps sinensis i Cordyceps militaris koje se vekovima koriste u kineskoj medicini u cilju poboljšanja opšteg stanja organizma, povećanja snage i izdržljivosti i za oporavak organizma nakon bolesti.

Ovi ekstrakti gljiva sadrže veliki broj mikro i makro elemenata, 18 aminokiselina uključujući sve esencijalne aminokiseline, nezasićene masne kiseline, polisaharide, beta karoten, vitamin E, selen, cink, koenzim Q10. 

Poseduju izražena adaptogena svojstva, pa se posebno preporučuju osobama u fazi oporavka nakon bolesti jer deluju kao opšti tonik za organizam, utiču na smanjenje rasta i razmnožavanja tumorskih ćelija, deluju antioksidativno i imunostimulatorno. 

prirodni eliksir za poboljšanje opšteg stanja organizma

kombinacija dve vrste kordicepsa za potentnije dejstvo

formulisano bez šećera i alkohola 

pogodno za decu stariju od 6 godina i odrasle

Aktivni sastojci:     5ml sadrži:    15ml sadrži:
Suvi ekstrakt micelijuma Cordyceps sinensis standardizovan na 30% polisaharida     333 mg       999 mg
Suvi ekstrakt micelijuma Cordyceps militaris, standardizovan na 85% kordicepina   0.555 mg     1.665 mg

Cordyceps sinensis je gljiva koja se tradicionalno koristi u terapiji različitih funkcionalnih poremećaja, zbog čega je dobila epitet eliksira mladosti i dugovečnosti. Cordyceps ima potencijal da poveća stepen dopremanja i iskorišćenosti kiseonika u ćelijama te na taj način doprinosi brzom oporavku i poboljšanju opšteg stanja organizma.
Sadrži veliki broj mikro i makro elemenata, 18 aminokiselina uključujući sve esencijalne aminokiseline, nezasićene masne kiseline, polisaharide, beta karoten, vitamin E, selen, cink, koenzim Q10, te zahvaljujući tome ima snažno antioksidativno delovanje. Poseban kuriozitet je prisustvo velikog broja nukleozida u sastavu, gde se posebno izdvaja kordicepin, jedinjenje koje zahvaljujući svojoj strukturi, ima sposobnost da zaustavi rast i razmnožavanje određenih bakterija i virusa. Cordyceps sinensis povoljno deluje kod seksualne disfunkcije muškaraca i problema sa libidom.
Cordyceps militaris poznat je i pod nazivom narandžasti Cordyceps sinensis. Ima sličan aminokiselinski profil u odnosu na C.sinensis, ali sadrži nešto veće količine kordicepina, adenozina i polisaharida, pa kombinacija ova dva ekstrakta omogućava potentnije dejstvo eliksira.

CORDICELL CORDYCEPS DUO eliksir se preporučuje:

  • za poboljšanje imuniteta
  • za suzbijanje hroničnog umora i posledica dugotrajnog stresa
  • kao preventiva i pomoć u lečenju malignih oboljenja
  • za oporavak od bolesti i većih fizičkih napora, za povećanje izdržljivosti i snage
  • kod kardiovaskularnih bolesti, bolesti jetre i bubrega, dijabetesa i respiratornih oboljenja
  • kod seksualne disfunkcije i problema sa libidom

Način upotrebe: Odrasli: Jednom dnevno po jedna supena kašika (15 ml) posle jela. Deca starija od 6 godina: Jednom dnevno po jedna kafena kašičica (5ml) posle jela. Pre upotrebe promućkati.

Upozorenja: Proizvod nije namenjen deci mlađoj od 6 godina. Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se osobama koje boluju od autoimunih oboljenja bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dve nedelje pre i posle hirurške intervencije treba prestati sa suplementacijom kordicepsom, jer pojačava rizik od krvarenja. Moguće interakcije sa lekovima koji deluju imunosupresivno i kao antikoagulansi. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Prekomerna upotreba može izazvati laksativni efekat.

 

Dodatne informacije

Težina 0.359 kg
Dimenzije 6 × 6 × 14.5 cm
Povratak na vrh