Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

SodaDigest Soda bikarbona 60 tableta

SodaDigest soda bikarbona tablete sadrže 500mg natrijum hidrogenkarbonata farmaceutske čistoće, čime je omogućeno pravilno i precizno doziranje.

Hlorovodonična kiselina, iako korisna u procesu varenja hrane, može biti štetna po organizam ukoliko dođe do njenog preteranog lučenja. Pojačana kiselost želudačnog sadržaja često je uzrokovana konzumiranjem kisele i masne hrane, kafe i alkohola. Ispoljava se nizom neprijatnih simptoma kao što su peckanje ili žarenje u predelu želuca, bol u gornjem delu stomaka i podrigivanje.

Povećanje kiselosti u želucu može dovesti do narušavanja normalne pH želudačne sredine i do razaranja mukoznog, zaštitnog sloja želuca. Oštećenje želudačne sluznice može uzrokovati nastanak gastritisa ili čira na želucu pa je povećanu kiselost potrebno tretirati antacidima, poput natrijum hidrogenkarbonata.

natrijum hidrogenkarbonat (E 500) 500 mg

Kao slabo alkalna supstanca, nakon peroralne primene, natrijum bikarbonat brzo i efikasno smanjuje želudačni hiperaciditet.Brojna istraživanja su pokazala da natrijum bikarbonat može imati ulogu u alkalizaciji i detoksikaciji organizma

Koristi se kod:

  • gorušice
  • lošeg varenja
  • bola u gornjem delu stomaka
  • nadutosti
  • mučnine
  • učestalog podrigivanja
  • lošeg zadaha

Nakon obroka popiti jednu tabletu sa vodom ili nekim drugim napitkom

Informacije možete dobiti besplatnim pozivom iz Srbije na broj: 0800 200 300 ili putem e-mail-a: informacije@esensa.rs

Dodatne informacije

Težina 0.095 kg
Dimenzije 5 × 5 × 10.5 cm
Povratak na vrh