Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

ReAktivQ FORTE kapsule

7 na zalihama

2.112,00 RSD

* Cene su izražene SA PDV-om

ReAktivQ FORTE kapsule su formulisane na bazi dva izuzetna antioksidansa – resVida® trans-resveratrola i koenzima Q10 (CoQ10) koji sinergističkim delovanjem ostvaruju pozitivno dejstvo na kardiovaskularni i imuni sistem. Dodatno, svim ćelijama u organizmu obezbeđuju potreban nivo energije.

Jedinstveni aktivni sastojak – resVida® (trans-resveratrol visoke čistoće, sa 99% čistog trans-resveratrola), razvijen od strane naučnog tima renomiranog holandskog proizvođača, poseduje izuzetan antioksidativni potencijal i mehanizme delovanja kojim se podržavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema i pravilne metaboličke funkcije (što podrazumeva i održavanje nivoa glukoze u krvi i aktivnosti insulina u referentnim granicama), što je potvrđeno in vitro i in vivo studijama.

Koenzim Q10 u ReAktivQ FORTE kapsulama (Kaneka Q10®) ostvaruje važnu zaštitnu ulogu na nivou svih ćelija organizma i vrhunskog je kvaliteta – proizvod  je japanskog lidera u proizvodnji nutriceutika. U potpuno je prirodnom i čistom, trans– obliku, bez primesa sintetskog cis– izomera, proizveden primenom vodeće japanske tehnologije.  

Kako antioksidansi u organizmu ostvaruju veoma značajne efekte, sprečavajući nastanak oštećenja ćelija izazvanih dejstvom slobodnih radikala i štiteći ih od oksidativnog stresa, blagotvoran učinak trans-resveratrola i koenzima Q10 se uočava na nivou čitavog organizma.

ReAktivQ FORTE kapsule se preporučuju za očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova, prevenciju kardiovaskularnih oboljenja, kao snažna antioksidativna zaštita strukture i funkcije nervnog sistema, za održavanje nivoa glukoze u krvi i aktivnosti insulina u referentnim granicama (prevenciju nastanka insulinske rezistencije), u stanjima povećanog psihičkog i fizičkog napora i stresa (kada su energetske potrebe povećane), osobama koje su na terapiji statinima, osobama starijim od 35 godina – kao zaštita od štetnog dejstva slobodnih radikala i prevremenog starenja, kao i za jačanje imunog sistema.

Preporučuje se uzimanje jedne kapsule dnevno, čime se obezbeđuje unos od 100 mg trans-resveratrola i 50 mg koenzima Q10.

  • trans-resveratrol (resVida®)
  • koenzim Q10 (Kaneka Q10®)

Resveratrol, polifenol predominantno prisutan u grožđu i crvenom vinu, smatra se odgovornim za takozvani Francuski paradoks – činjenicu da Francuzi, uprkos ishrani bogatoj mastima, imaju manju stopu smrtnosti od koronarne bolesti srca u odnosu na stanovnike ostalih zapadnih zemalja. Njihovo umereno, ali redovno konzumiranje crvenog vina je jedan od faktora koji doprinosi razjašnjenju ovog paradoksa, s obzirom na to da resveratrol ispoljava kardioprotektivnu i antiproliferativnu ulogu.

Od svih oblika u kojima se resveratrol nalazi u prirodi, trans-izomer je biološki najaktivniji i upravo ovaj oblik je prisutan u ReAktivQ FORTE kapsulama.

ResVida®, aktivni sastojak prisutan u ReAktivQ FORTE kapsulama, predstavlja sintetski trans-resveratrol visoke čistoće (sa 99% čistog trans-resveratrola), razvijen od strane naučnog tima renomiranog holandskog proizvođača. Ne sadrži nečistoće poput herbicida i pesticida.

Zahvaljujući izuzetnom antioksidativnom potencijalu, kao i drugim mehanizmima delovanja, resVida® trans-resveratrol ostvaruje pozitivne efekte na kardiovaskularni sistem (uključujući i krvni pritisak), kognitivne, senzorne, motorne i metaboličke funkcije. Njegova struktura mu omogućava da može da prolazi krvno-moždanu barijeru, ostvarujući tako svoje povoljno dejstvo na mozak i nervni sistem.Takođe, resVida® trans-resveratrol doprinosi održavanju nivoa glukoze u krvi i aktivnosti insulina u referentnim granicama.

Uticaj resVida®-e (trans-resveratrola) na različite procese u organizmu potvđuju i ispitivanja koja su pokazala da peroralno uneta resVida® oponaša metaboličke dobrobiti koje se postižu smanjenim kalorijskim unosom, kao što su povećana insulinska osetljivost, smanjen nivo masti u jetri, smanjen nivo faktora inflamacije i povećana efikasnost mitohondrija.

Koenzim Q10 (CoQ10) ispoljava kardioprotektivne, citoprotektivne i neuroprotektivne efekte. Kao snažan antioksidans koji se prirodno sintetiše u organizmu, štiti ćelije od oksidativnog stresa, ali i podstiče stvaranje energije na celularnom nivou, zbog čega se posebno preporučuje u stanjima povećanog psihičkog i fizičkog napora i stresa. Ima značajnu ulogu u jačanju imunog sistema jer su tkiva i ćelije uključeni u imuni odgovor visoko energetski zavisni i stoga im je neophodno prisustvo adekvatnog nivoa koenzima Q10.

Inhibira oksidaciju LDL holesterola koja ima značajnu ulogu u patogenezi ateroskleroze i na taj način ostvaruje svoje protektivno dejstvo na srce i krvne sudove. Više kliničkih studija je ukazalo na korelaciju između srčanih oboljenja i deficita koenzima Q10.

Klinička ispitivanja su pokazala da suplementacija koenzimom Q10 poboljšava funkciju beta-ćelija pankreasa i glikemijsku kontrolu kod dijabetesa tipa 2. Takođe, suplementacija koenzimom Q10 je pokazala odlične rezultate i kod osoba sa neurodegenerativnim oboljenjima.

Kako sredinom četvrte decenije sinteza koenzima Q10 u organizmu opada, koenzim Q10 se smatra jednim od biomarkera starenja i preporučljivo je nadomestiti njegov nedostatak primenom suplemenata koji ga sadrže.

Lekovi na bazi statina (lovastatin, simvastatin, pravastatin) smanjuju količinu koenzima Q10 u organizmu, pa se kod ljudi koji su na terapiji ovim lekovima preporučuje dodatni unos koenzima Q10.

ReAktivQ FORTE kapsule u svojoj formulaciji sadrže Kaneka Q10® koenzim Q10, proizvod renomiranog japanskog proizvođača, u obliku potpuno prirodnog, čistog, trans– izomera. Proizvodi se primenom vodeće japanske tehnologije, kroz proces prirodne fermentacije kvasca. Jedini je koenzim Q10 za koji su urađene i objavljene studije o bezbednosti i upravo je Kaneka Q10®  korišćen u većini kliničkih studija sprovedenih u poslednjih 30 godina.

Preporučuje se:

  • za očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova i prevenciju kardiovaskularnih oboljenja
  • kao snažan antioksidans sa zaštitnim efektima na strukturu i funkciju nervnog sistema
  • za održavanje nivoa glukoze u krvi i aktivnosti insulina u referentnim granicama, odnosno, prevenciju nastanka insulinske rezistencije
  • u stanjima povećanog psihičkog i fizičkog napora i stresa, kada su energetske potrebe povećane
  • osobama koje su na terapiji statinima
  • osobama starijim od 35 godina, kao zaštita od štetnog dejstva slobodnih radikala i prevremenog starenja
  • za jačanje imunog sistema

Uputstvo ReAktivQ FORTE kapsule

Dodatne informacije

Težina 0.027 kg
Dimenzije 3 × 6.5 × 8.5 cm
Povratak na vrh