Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Propomint Islandski lišaj, tdi 150g

Propomint® Islandski lišaj je tečni dodatak ishrani namenjen deci i odraslima, formulisan na bazi propolisa, islandskog lišaja, bobica crne zove i vitamina C. Zahvaljujući efektima aktivnih sastojaka, Propomint® Islandski lišaj doprinosi jačanju imuniteta i ispoljava povoljno delovanje u stanjima prehlade i gripa. Njegova preventivna primena pruža odličnu zaštitu od virusa, pa se preporučuje u periodima kada je učestala pojava respiratornih infekcija.

Prijatnog je ukusa maline.

  • Standardizovani ekstrakt propolisa
  • Islandski lišaj
  • Crna Zova
  • Vitamin C

Islandski lišaj je važan za pravilnu funkciju respiratornog sistema i njegova primena rezultira ublažavanjem osećaja iritacije i grebanja grla i ždrela. Islandski lišaj se tradicionalno koristi za simptomatsku terapiju oralne i faringealne iritacije praćene suvim kašljem jer sadrži sluzi koje oblažu i štite sluznicu gornjih disajnih puteva, što dovodi do ublažavanja suvog kašlja.

Ekstrakt ploda zove poseduje snažnu antioksidativnu, antivirusnu i imunostimulativnu aktivnost. Plod zove je bogat flavonoidima (antocijanima), mineralima i vitaminima B1, B2, B6 i C.

Klinički su dokazana pozitivna dejstva ploda crne zove u pogledu smanjenja intenziteta i trajanja simptoma virusnih infekcija gornjih delova respiratornog trakta. U studijama je pokazano da aktivne komponente ekstrakta ploda crne zove vezivanjem za virus onemogućavaju njegov ulazak u ćelije, inhibiraju replikaciju virusa i poboljšavaju imuni odgovor stimulacijom sinteze određenih citokina.

U Propomint® Islandski lišaj je inkorporiran ekstrakt propolisa proizveden specijalnom, patentiranom M.E.D.® tehnologijom ekstrakcije. Dobijeni propolis ekstrakt je standardizovan na polifenole, gde je za povoljne efekte na imuni sistem i zdravlje gornjih disajnih puteva najznačajniji prisutni polifenolni kompleks kvercetina, apigenina, pinobanksina, krisina, pinocembrina i galangina. Antibakterijsko, antioksidativno i antinflamatorno dejstvo Propolis M.E.D. ekstrakta je posebno korisno u prevenciji i tretmanu respiratornih infekcija.

Vitamin C  doprinosi pravilnoj funkciji imunog i nervnog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Propomint® Islandski lišaj se preporučuje:

  • Za jačanje imuniteta kod dece i odraslih
  • Za pravilnu funkciju respiratornog sistema
  • Kod upale grla, prehlade i gripa
  • Kod suvog kašlja i promuklosti

Uputstvo za upotrebu Propomint Islandski lisaj

Dodatne informacije

Težina 0.245 kg
Dimenzije 5 × 5 × 12 cm
Povratak na vrh