Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Marisol ectoin, 50ml

Rešite se alergija i uživajte u prolećnim danima!

Proleće je mnogima najlepši deo godine – period kada se priroda diže iz zimskog sna i daje nam ono najbolje od sebe ali za mnoge može biti i težak period, ukoliko su osetljivi na razne alergene koji prate buđenje prirode, poput polena.

Ako vam je boravak u prirodi otežan i osećate simptome alergija poput curenja nosa, kijanja, suznih očiju, zapušen nos definitvno je potrebno da potražite rešenje.

Marisol ectoin sprej vam može pomoći da otklonite simptome alergija na polen, ambroziju itd. kao i:

 • kod suve i nadražene sluzokože čija je normalna fiziološka funkcija otežana
 • kod virusnih prehlada i kijavica alergijskog porekla
 • neposredno pre upotrebe kapi za nos, kako bi se isprala nosna šupljina i omogućio bolji kontakt leka sa nosnom sluzokožom
 • u kombinaciji sa standardnom antialergijskom terapijom

Online prodaja medicinskih sredstava, poput Marisol ectoina, zabranjena je zakonom u našoj zemlji. Zbog toga, rešenje svojih problema možete potražiti u Esensa apotekama na VračaruNovom Beogradu kao i svim drugim bolje snabdevenim apotekama.

Disklejmer3

1 ml spreja sadrži 10 mg ektoina, 9 mg morske soli. Rastvarač: prečišćena voda.
Sadrži konzervans: benzalkonijum hlorid 0.1 mg/ml.

Marisol ectoin sprej rastvor za nos je izotoničan rastvor morske soli sa ektoinom. Namenjen je osobama kod kojih je otežana fiziološka funkcija nosne sluzokože kao i održavanju svakodnevne higijene nosnih šupljina, posebno u sezoni alergija. Zahvaljujući ektoinu na siguran i efikasan način ublažava simptome alergijskog rinitisa i štiti nosnu sluzokožu od alergena iz spoljašnje sredine. Ektoin je prirodna supstanca koja se dobija iz mikroorganizama (ekstremofila) koji žive u veoma nepovoljnim uslovima sredine (visoke temperature, UV zračenje, pritisak, salinitet). Na tako nepovoljne uslove sredine ekstremofili reaguju lučenjem ektoina, koji stabiliše ćelije, štiti imuni sistem kože i ostvaruje dugotrajan efekat hidratacije. Štiti sluzokožu nosa od iritanasa i alergena, deluje citoprotektivno, smanjujuje upale i štiti sluzokožu od isušivanja.

Kada koristiti Marisol ectoin sprej rastvor za nos?

 • za svakodnevnu higijenu nosa, posebno u sezoni alergija ali i preventivno
 • kod povećane izloženosti organizma raznim alergenima kao što su polen ili prašina
 • kod suve i nadražene sluzokože čija je normalna fiziološka funkcija otežana
 • kod virusnih prehlada i kijavica alergijskog porekla
 • tokom putovanja i boravka u prostorijama sa centralnim grejanjem i klima uređajima
 • neposredno pre upotrebe kapi za nos, kako bi se isprala nosna šupljina i omogućio bolji kontakt leka sa nosnom sluzokožom
 • u kombinaciji sa standardnom antialergijskom terapijom

Odrasli i deca preko godinu dana starosti: nekoliko puta dnevno po 1-2 prskanja u svaku nozdrvu

Deca do godinu dana: 1 prskanje u svaku nozdrvu nekoliko puta dnevno

 

Uputstvo Marisl ectoin

Povratak na vrh