Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Lipohol kapsule za regulisanje holesterola a30

Lipohol kapsule sadrže 3 aktivna principa koja uz režim kontrolisane ishrane, doprinose održavanju normalnog nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Kompleksnim sastavom i sinergijom komponenti u sastavu Lipohol kapsula postiže se siguran, efikasan i prolongiran učinak na nivo lipida u plazmi. Artičoka prirodnim mehanizmom smanjuje nivo povišenog holesterola i triglicerida u krvi i to pojačanom razgradnjom holesterola u jetri i izlučivanjem viška holesterola u vidu žučnih produkata. Fermentisani crveni pirinač, kao izvor monakolina-K, deluje istim mehanizmom kao i sintetski statini, tako što blokira endogenu produkciju holesterola u jetri inhibicijom enzima, ključnog u procesu sinteze holesterola. Međutim, za razliku od sintetskih statina ne oštećuje jetru čak ni nakon višegodišnje primene. Zahvaljujući prisustvu polikozanola, u kojima dominiraju oktakozanoli, Lipohol kapsule deluju tako što smanjuju nivo „lošeg“ LDL, a povećavaju nivo „dobrog“ HDL holesterola u plazmi.

  • suvi ekstrakt lista artičoke (Cynarae scolymi folii extractum siccum, standardizovan na min. 5% cinarina)
  • fermentisani crveni pirinač (Red Yeast Rice Extract, standardizovan na Monacolin-K 5%)
  • polikozanol (standardizovan na 60% oktakozanola)

Artičoka (Cynarae scolymus) je biljka koja zahvaljujući brojnim jedinjenjima koje sadrži, podstiče pojačano stvaranje i izlučivanje žuči čime olakšava digestiju namirnica bogatih mastima. Dokazano je da smanjuje nivo povišenog holesterola i triglicerida u krvi i to pojačanom razgradnjom holesterola u jetri i ekskrecijom viška holesterola u vidu žučnih produkata. Ova dva procesa predstavljaju prirodan mehanizam smanjenja povišenog holesterola u organizmu.

Fermentisani crveni pirinač je proizvod dobijen fermentacijom zrna pirinča gljivicom crvenog kvasca. Sadrži monakolin-K, prirodni statin koji deluje tako što blokira endogenu produkciju holesterola u jetri inhibicijom enzima, koji je ključan u procesu sinteze holesterola istim mehanizmom kao i sintetski statini. Međutim, za razliku od sintetskih statina ne oštećuje jetru čak ni nakon višegodišnje primene.

Polikozanoli predstavljaju prirodnu smešu viših alifatičnih alkohola, koja je izolovana i prečišćena iz šećerne trske. U njima dominiraju oktakozanoli. To su jedinjenja koja svoj pozitivan efekat ostvaruju tako što dovode do smanjenja sinteze holesterola u jetri, ali i pozitivno utiču na odnos HDL i LDL holesterola, tako što smanjuju nivo „lošeg“ LDL, a povećavaju nivo „dobrog“ HDL holesterola u plazmi.

Preporučuju se:

  • kod povišenih vrednosti lipida u krvi
  • za snižavanje nivoa holesterola i triglicerida u krvi
  • u arteroprotekciji, štite arterije od napretka procesa arteroskleroze
  • za regulaciju odnosa HDL i LDL-a
  • kod blažih formi oštećenja jetre

uputstvo_lipohol_kapsule

Dodatne informacije

Težina 0.0226 kg
Dimenzije 3 × 6.3 × 8.3 cm
Povratak na vrh