Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

DEVITIN D3K1 ORALNE KAPI ZA BEBE, 10ML

DevitIN D3K1 oralne kapi za bebe predstavljaju dodatak ishrani namenjen profilaksi rahitisa i kasnog oblika hemoragijske bolesti novorođenčeta kod beba od 8. dana do navršenog 3. meseca života. Izvor su vitamina D3 i K1 koji doprinose održavanju normalnih kostiju, normalnom zgrušavanju krvi (vitamin K1) i normalnoj funkciji imunog sistema (vitamin D3). Jedna kap (preporučena doza) sadrži 10 µg (400 IU) vitamina D3 i 25 µg vitamina K1.

DevitIN D3K1 oralne kapi za bebe su pakovane u bočicu sa specijalno prilagođenim aplikatorom (kapaljkom) koji omogućava jednostavnu primenu i precizno doziranje.

Ne sadrže šećer, kao ni veštačke boje i arome.

  • 10 µg (400 IJ) Vitamin D3
  • 25 µg Vitamin K1

Vitamin D3 je važan faktor u prevenciji rahitisa i neophodan je za pravilan rast i razvoj kostiju dece i pravilnu funkciju imunog sistema. Ima ulogu u procesu deobe ćelija, kao i održavanju normalne funkcije mišića.

Prema evropskim, američkim i nacionalnim preporukama, vitamin D se primenjuje preventivno u dozi od 400 IU dnevno od 8. dana života, i to svakodnevno tokom prve godine, ali i kod dece starije od godinu dana, naročito u zimskim mesecima. Suplementacija vitaminom D je potrebna pre svega bebama na prirodnoj ishrani, jer majčino mleko ne obezbeđuje dovoljan unos ovog vitamina. Takođe, vitamin D se daje kao profilaksa i kod novorođenčadi na adaptiranom mleku.  

Vitamin K1 je neophodan za sintezu faktora koagulacije krvi i doprinosi pravilnom zgrušavanju krvi. Kod novorođenčadi postoji fiziološka hipovitaminoza, pa svaka beba već u porodilištu preventivno dobija 0,5 mg do 1 mg vitamina K1 intramuskularno, čime se smanjuje rizik od krvarenja izazvanog deficitom vitamina K.

Međutim, nedostatak vitamina K1 se ipak može javiti kod novorođenčadi i odojčadi, posebno kod beba koje su na ishrani isključivo majčinim mlekom. Suplementacija vitaminom K1 se preporučuje u cilju profilakse kasnog oblika hemoragijske bolesti novorođenčeta, i to u dozi od 25 µg dnevno oralno, do kraja trećeg meseca života.

Produžena profilaksa vitaminom K1 je od posebnog značaja kod beba posle teške i/ili produžene neonatalne žutice indirektnog tipa, u slučaju primene antibiotika, kao i uzimanja određenih lekova od strane majke (antibiotici, antiepileptici). Nakon trećeg meseca prestaje potreba za dodatnim unosom vitamina K1.

DevitIN D3K1 oralne kapi za bebe sadrže vitamine D3 i K1 koji su važni za:

  • Pravilan rast i razvoj kostiju dece
  • Prevenciju rahitisa i deficijencije vitamina D
  • Pravilnu funkciju imunog sistema i jačanje odbrambenih sposobnosti organizma
  • Održavanje normalne funkcije mišića
  • Prevenciju krvarenja usled deficita vitamina K i pravilno zgrušavanje krvi

uputstvo DevitIN D3k1

Dodatne informacije

Težina 0.052 kg
Dimenzije 3.7 × 3.7 × 9.2 cm
Povratak na vrh