Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Cimisens Cimet Forte, Cimet + Hrom pikolinat za regulaciju nivoa šećera, 30 tableta za žvakanje

Cimet poseduje protektivno dejstvo na kardiovaskularni sistem, uz blagi antihipertenzivni efekat. Osim što u svom sastavu ima snažne antioksidanse, cimet pokazuje i antiinflamatorno dejstvo, doprinosi snižavanju nivoa glukoze u krvi, kao i ukupnog i LDL holesterola. Cimet sprečava i nagli skok nivoa glukoze u krvi kod osoba sa dijabetesom tip 2.

Hrom u obliku hrom-pikolinata ima ulogu u regulaciji nivoa glukoze u krvi i snižavanju holesterola, kao i stvaranju barijera u krvnim sudovima. Mehanizam dejstva hroma se zasniva na njegovom uticaju na sam metabolizam glukoze, regulaciju nivoa insulina i održavanju zdravih nivoa holesterola i drugih masti u krvi. Regulisanjem dejstva insulina, hrom održava normalan nivo šećera u krvi, a pretpostavlja se da na taj način može da utiče i na kontrolu apetita. Hrom-pikolinat ima odličnu bioraspoloživost.

  • cimet u prahu
  • hrom-pikolinat

Mehanizam delovanja aktivnih principa iz kore cimeta na sniženje glikemije bazira se na oponašanju insulinskih efekata. Pored toga, cimet sprečava nagli postprandijalni skok nivoa glukoze u krvi kod osoba sa dijabetesom tip 2.

Mehanizam dejstva hroma se zasniva na njegovom uticaju na sam metabolizam glukoze, regulaciju nivoa insulina i održavanju zdravih nivoa holesterola i drugih masti u krvi. Regulisanjem dejstva insulina, hrom održava normalan nivo šećera u krvi, a pretpostavlja se da na taj način može da utiče i na kontrolu apetita.

Preporučuje se:

  • kao pomoć u regulaciji nivoa šećera u krvi
  • kod otežanog varenja, nadutosti, grčeva i gasova
  • kao pomoć u regulaciji nivoa holesterola i triglicerida u krvi
  • kod oslabljene cirkulacije u ekstremitetima
  • kao pomoć u terapiji eradikacije Helicobacter pylori

Uputstvo za Cimisens Forte

Dodatne informacije

Težina 0.054 kg
Dimenzije 2.7 × 5.5 × 10 cm
Povratak na vrh