Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Betavitevit Lipozomalno gvožđe + vitamin C, 30 tableta

BETAVITEVIT lipozomalno gvožđe je dijetetski suplement koji sadrži vitamin C i gvožđe (III) pirofosfat renomiranog japanskog proizvođača – Sunactiv® Fe, čijom je upotrebom postignuta dobra apsorpcija i odsustvo gastričnih smetnji nakon primene proizvoda.

Gvožđe je  mikroelement neophodan za pravilno stvaranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, doprinosi normalnom transportu kiseonika do ćelija, ulazi u sastav mioglobina i mnogih ćelijskih enzima (citohromi, katalaze, peroksidaze i dr) i doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema.

Primenom lipozomalnog oblika gvožđa u preparatu postiže se:

  • veća bioraspoloživost i konstantno oslobađanje aktivnih principa
  • odsustvo metalnog ukusa nakon primene
  • bezbedna primena kod dece i odraslih 

Na apsorpciju gvožđa povoljno utiče vitamin C koji dodatno doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema kao i smanjenju umora i iscrpljenosti.

  • gvožđe (III) pirofosfat 14mg 
  • vitamin C ( u obliku L-askorbinske kiseline) 60mg

Gvožđe je neophodno za sintezu hemoglobina i formiranje eritrocita i doprinosi normalnom transportu kiseonika u krvi.  Ulazi u sastav mioglobina i mnogih ćelijskih enzima (citohromi, katalaze, peroksidaze i dr.) i doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema.

Vitamin C (askorbinska kiselina) stimuliše apsorpciju gvožđa jednim delom preko formiranja rastvorljivih gvožđe-askorbat helata (čime održava gvožđe u fero obliku), a drugim delom pretvaranjem feri oblika (oblik u kome je gvožđe prisutno u hrani biljnog porekla) u znatno rastvorljiviji, fero oblik. Pored toga, vitamin C ima važnu ulogu u stvaranju kolagena i regeneraciji ćelija kože, u oksido-redukcionim procesima (eliminaciji slobodnih radikala) i doprinosi jačanju imunog sistema.

Preporučuje se:

  • kod povećanih potreba za gvožđem (trudnoća, dojenje, pubertet)
  • kod nedostatka gvožđa koji nastaje kao posledica nedovoljnog unosa hranom, smanjene resorpcije ili povećanog gubitka (kod žena tokom menstrualnog krvarenja)

Uputstvo za upotrebu Betavitevit gvožđe

Dodatne informacije

Težina 0.0325 kg
Dimenzije 1.8 × 12.7 × 7.6 cm
Povratak na vrh