Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Arnibol Arnika gel

Arnibol Arnika gel predstavlja kombinaciju četiri aktivna biljna ekstrakta: cveta planinske arnike, korena đavolje kandže, korena gaveza i kore bele vrbe, koji se tradicionalno koriste u tretmanu mišićno- skeletnih poremećaja.

Cvet planinske arnike (Arnica montana), sadrži brojne aktvne principe koji imaju antimikrobno, antiflogističko, antiinflamatorno, analgetično i antireumatsko delovanje.

Koren đavolje kandže (Harpagophytum procumbens), sadrži heterozide harpagozid i akteozid koji imaju antiinflamatorno i blago analgetično dejstvo.

Koren gaveza (Symphytum officinale), sadrži etarska ulja, tanin, sluzi i retku supstancu alantoin, koja stimuliše rast i razmnožavanja ćelija i regeneraciju tkiva, pomaže kod upale tetiva i zglobova , hematoma i otoka.

Koren bele vrbe (Salix alba), sadrži flavonoide, tanine i fenolne glikozide od kojih je najznačajniji salicin koji ima antiinflamotorno i analgetično dejstvo.

  • ekstrakt cveta arnike
  • ekstrakt korena đavolje kandže
  • ekstrakt korena gaveza
  • ekstrakt kore bele vrbe

Cvet planinske arnike (Arnica montana), višegodišnja biljka u narodu poznata kao brđanka, veprovac i vučji zub koja raste na planinskim pašnjacima srednje Evrope sa hladnom i vlažnom klimom iznad 1000m nadmorske visine. Sadrži brojne aktivne principe seskviterpenske laktone, eterična ulja, flavonoide. Aktivni principi, a pre svega seskviterpenski lakton helenalin imaju antimikrobno, antiflogistično, antiinflamatorno, analgetično i antireumatsko delovanje.

Koren djavolje kandže (Harpagophytum procumbens), biljka iz porodice susama koja potiče iz Južne Afrike. Za njenu primenu u Evropi zaslužan je nemački lekar i botaničar Oto Hajnrik Volk koji je otkrio njeno izuzetno destvo u Namibiji tokom Drugog svetskog rata. Naziv je dobila po korenu koji podseća na kandžu. Sadrži heterozide harpagozid i akteozid koji imaju antiinflamatorno i blago analgetično dejstvo.

Koren gaveza (Symphytum officinale), korovska biljka u narodu poznata kao crni gavez, konjski rep ili volovski jezik. Raste na vlažnim livadama srednje Evrope. Ova biljka ima dugu upotrebu u tradicionalnoj medicini i pomaže kod preloma kostiju, izraslina na kostima, oštećenja pršljenova, otvrdlina od gihta, čukljeva, kostobolje. Sadrži etarska ulja, tanin, sluzi i retku supstancu alantoin, koja stimuliše rast i razmnožavanja ćelija i regeneraciju tkiva, pomaže kod upale tetiva i zglobova, hematoma i otoka.

Kora bele vrbe (Salix alba), listopadno drvo koje raste pretežno u južnoj i srednjoj Evropi ali i u Severnoj Americi. U tradicionalnoj medicini se upotebljava kora bele vrbe koja sadrži flavonoide, tanine i fenolne glikozide od kojih je najznačajniji salicin koji ima antiinflamotorno i analgetično dejstvo. Salicin je u 19. veku iz kore bele vrbe izolovao francuski hemičar Leroks koji je u savremenoj medicini poslužio kao prototip za acetilsalicilnu kiselinu.

  • kod reumatskih tegoba, reumatidnog artritisa, osteoartritisa
  • za smanjenje osećaja bola u zglobovima i mišićima
  • kao pomoć kod ukočenosti u zglobovima i mišićima
  • kod sportskih povreda, kontuzija, istegnuća i uganuća
  • kod modrica i hematoma

Uputstvo Arnibol Arnika gel 100ml

Dodatne informacije

Težina 0.133 kg
Dimenzije 4.5 × 5.5 × 16.5 cm
Povratak na vrh