Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

MemoriAktiv FORTE kapsule

MemoriAktiv FORTE kapsule sadrže kombinaciju moćnih antioksidanasa – resVida® trans-resveratrola i aktivnih principa iz suvog ekstrakta lista biljke Ginkgo biloba, koja ispoljava blagotvorno dejstvo na nervni i kardiovaskularni sistem.

Jedinstveni aktivni sastojak – resVida® (trans-resveratrol visoke čistoće, sa 99% čistog trans-resveratrola), razvijen od strane naučnog tima renomiranog holandskog proizvođača, poseduje izuzetan antioksidativni potencijal i mehanizme delovanja kojim se podržavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema i pravilne metaboličke funkcije (što podrazumeva i održavanje nivoa glukoze u krvi i aktivnosti insulina u referentnim granicama), što je potvrđeno in vitro i in vivo studijama.

Kako antioksidansi u organizmu ostvaruju veoma značajne efekte, sprečavajući nastanak oštećenja ćelija izazvanih dejstvom slobodnih radikala i štiteći ih od oksidativnog stresa, pozitivan učinak glavnodelujućih komponenti proizvoda se uočava na nivou čitavog organizma.

MemoriAktiv FORTE kapsule se preporučuju za poboljšanje neurokognitivnih funkcija, kod vrtoglavice i zujanja u ušima, za poboljšanje periferne cirkulacije, očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova i prevenciju kardiovaskularnih oboljenja, održavanje nivoa glukoze u krvi i aktivnosti insulina u referentnim granicama, odnosno, prevenciju nastanka insulinske rezistencije, povećanje snadbevanja tkiva kiseonikom i kao izuzetna antioksidativna odbrana organizma od negativnih spoljašnjih uticaja.

Preporučuje se uzimanje jedne kapsule dnevno, čime se obezbeđuje unos od 100 mg trans-resveratrola i 80 mg suvog ekstrakta lista ginka.

  • trans-resveratrol (resVida®)
  • standardizovani suvi ekstrakt lista ginka (Ginkgo biloba)

Resveratrol, polifenol predominantno prisutan u grožđu i crvenom vinu, smatra se odgovornim za takozvani Francuski paradoks – činjenicu da Francuzi, uprkos ishrani bogatoj mastima, imaju manju stopu smrtnosti od koronarne bolesti srca u odnosu na stanovnike ostalih zapadnih zemalja. Njihovo umereno, ali redovno konzumiranje crvenog vina je jedan od faktora koji doprinosi razjašnjenju ovog paradoksa, s obzirom na to da resveratrol ispoljava kardioprotektivnu i antiproliferativnu ulogu.

Od svih oblika u kojima se resveratrol nalazi u prirodi, trans-izomer je biološki najaktivniji i upravo ovaj oblik je prisutan u MemoriAktiv FORTE kapsulama.

ResVida®, aktivni sastojak prisutan u MemoriAktiv FORTE kapsulama, predstavlja sintetski trans-resveratrol visoke čistoće (sa 99% čistog trans-resveratrola), razvijen od strane naučnog tima renomiranog holandskog proizvođača. Ne sadrži nečistoće poput herbicida i pesticida.

Zahvaljujući izuzetnom antioksidativnom potencijalu, kao i drugim mehanizmima delovanja, resVida® trans-resveratrol ostvaruje pozitivne efekte na kardiovaskularni sistem (uključujući i krvni pritisak), kognitivne, senzorne, motorne i metaboličke funkcije. Njegova struktura mu omogućava da može da prelazi krvno-moždanu barijeru, ostvarujući tako svoje povoljno dejstvo na mozak i nervni sistem.Takođe, resVida® trans-resveratrol doprinosi održavanju nivoa glukoze u krvi i aktivnosti insulina u referentnim granicama.

Uticaj resVida®-e (trans-resveratrola) na različite procese u organizmu potvđuju i ispitivanja koja su pokazala da peroralno uneta resVida® oponaša metaboličke dobrobiti koje se postižu smanjenim kalorijskim unosom, kao što su povećana insulinska osetljivost, smanjen nivo masti u jetri, smanjen nivo faktora inflamacije i povećana efikasnost mitohondrija.

Farmakološki aktivna jedinjenja prisutna u suvom ekstraktu lista biljke Ginkgo biloba, dovode do poboljšanja oštećenih kognitivnih funkcija (pamćenje, opažanje, koncentracija, sposobnost zaključivanja) prouzrokovanih starenjem, kao i do poboljšanja kvaliteta života kod blage demencije. Takođe, ekstrakt lista Ginkgo biloba-e ublažava simptome vrtoglavice, zujanja u ušima i poboljšava perifernu cirkulaciju, smanjujući osećaj težine u nogama i osećaj hladnih ruku i stopala.

Preporučuje se:

  • za poboljšanje neurokognitivnih funkcija
  • kod vrtoglavice i zujanja u ušima
  • za poboljšanje periferne cirkulacije
  • za očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova i prevenciju kardiovaskularnih oboljenja
  • za održavanje nivoa glukoze u krvi i aktivnost insulina u referentnim granicama, odnosno, prevenciju nastanka insulinske rezistencije
  • za povećanje snadbevanja tkiva kiseonikom
  • kao izuzetna antioksidativna odbrana organizma od negativnih spoljašnjih uticaja

Uputstvo MemoriAktiv FORTE kapsule

Dodatne informacije

Težina 0.027 kg
Dimenzije 3 × 6.5 × 8.5 cm
Povratak na vrh