Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

MARISOL HYALO SPREJ RASTVOR ZA NOS, 50 ml

hipertonični rastvor morske soli + hijaluronska kiselina + dekspantenol

MARISOL® hyalo sprej rastvor za nos je medicinsko sredstvo na bazi hipertoničnog rastvora morske soli uz dodatak hijaluronske kiseline i dekspantenola koji vlaži, regeneriše i štiti suvu i nadraženu nazalnu sluznicu, istovremeno smanjujući nazalnu kongestiju.

Zahvaljujući dejstvu sadržanih sastojaka, MARISOL® hyalo sprej rastvor za nos se primenjuje i za omekšavanje krusti u nosu i njihovu lakšu eliminaciju. MARISOL® hyalo sprej rastvor za nos nežno čisti nosne šupljine i olakšava disanje. Vraća prirodnu vlažnost suvoj sluznici nosa, čime se uspostavlja fiziološka funkcija mukusa i cilija i eliminacija nepoželjnih čestica sa nazalne sluzokože. Pravilno funkcionisanje sistema mukocilijarne barijere i transporta ima važnu ulogu u odbrani respiratornog trakta od infektivnih agenasa iz spoljašnje sredine.

Disklejmer3

*Napomena: kako je online promet medicinskih sredstava u Srbiji zakonom ograničen, ovaj proizvod možete samo kupiti u svim bolje snabdevenim apotekama, kao i u ESENSA apotekama u Beogradu, na adresama Resavska 12 i Jurija Gagarina 81..

1 mL rastvora sadrži:

23,46 mg (2,3%) morske soli

0,4 mg (0,04%) natrijum hijaluronata 

20,4 mg (2%) dekspantenola.

Pomoćne supstance: konzervans:benzalkonijum hlorid (0,1 mg/mL); voda, prečišćena

   Hipertonični rastvor
  (sa 2,3 % morske soli) 
smanjuje otok mukoznih membrana i omogućava dekongestiju gornjih disajnih puteva.Hipertonični rastvor uklanja višak tečnosti iz ćelija nosne sluznice svojim osmotskim efektom, omogućavajući mehaničko čišćenje, smanjenje otoka mukoznih membrana i dekongestiju gornjih disajnih puteva. Ne postoje ograničenja za dužinu primene rastvora na bazi morske soli, jer ovi rastvori ne oštećuju sluzokožu nosne šupljine i ne dovode do pojave tolerancije.
 Hijaluronska kiselina
 (u koncentraciji od 0,04 %) 
na sluznici nosa formira zaštitni film koji efikasno i dugotrajno sprečava gubitak vlage iz tkiva i stimuliše regeneraciju nazalnog epitela
 Dekspantenol
 (u koncentraciji od 2 % )
intenzivno vlaži i umiruje sluzokožu nosa i stimuliše proces njene epitelizacije, čime se postiže brzo obnavljanje prirodne zaštitne barijere i smanjuje mogućnost prodora mikroorganizama

MARISOL® Hyalo sprej rastvor za nos se preporučuje:  

  • Za tretman suve, nadražene i oštećene nosne sluznice
  •  Kod zapušenog nosa, prehlada i rinitisa alergijskog ili nealergijskog porekla
  •  Kao dodatak terapiji nazalnim vazokonstriktorima, kortikosteroidima i antihistaminicima
  •  Tokom putovanja i boravka u prostorijama sa centralnim grejanjem i klima uređajima
  •  Kod hrkanja prouzrokovanog suvoćom nosne sluznice

Način upotrebe: Jednu do dve doze spreja aplikovati u svaku nozdrvu.Sprej se može koristiti dva do tri puta dnevno, po potrebi.

Čuvati u originalnom pakovanju, na suvom itamnom mestu, na temperaturi do 25°C. Bočicu čuvati u uspravnom položaju, čvrsto zatvorenu, van domašaja dece.

Dodatne informacije

Težina 0.075 kg
Dimenzije 4 × 4 × 13.5 cm
Povratak na vrh