Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Cevital Vitamin C 500mg, 60 tableta

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog i nervnog sistema. Ima važnu ulogu u većini oksido-redukcionih procesa u organizmu i uključen je u više od 300 bioloških procesa. Neophodan je za metabolizam aminokiselina, neurotransmitera, holesterola, folne kiseline i gvožđa.

Zahvaljujući antioksidativnom i imunoprotektivnom delovanju preporučuje se njegova preventivna primena u cilju jačanja imuniteta, u sezoni prehlade i virusa, ali i kao pomoć ukoliko infekcija već postoji.

Vitamin C je hidrosolubilan vitamin koji se apsorbuje u sluznici usne duplje i  gornjem delu tankog creva i ovom procesu pomažu vitamini i minerali.  Stres, visoka temperatura, duvan, alkohol, loša ishrana, anoreksija, antibiotici i oralna kontraceptivna sredstva su najčešći faktori rizika za nedostatak vitamina C, pa je u ovim situacija posebno potrebno obratiti pažnju na unos dovoljnih količina.

 

1 tableta sadrži 500 mg vitamina C

Vitamin C favorizuje detoksikaciju organizma, poboljšava resorpciju gvožđa i ima važnu ulogu u održavanju zdravlja kože, kostiju, zuba i krvnih sudova. Neophodan je i za sintezu kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva, pa se njegova primena preporučuje i kod upale i krvarenja desni.

Svojim protektivnim dejstvom na disajne puteve, dodatno pomaže u prevenciji nastanka respiratornih infekcija.

Preporučuje se:

  • kod oslabljenog imuniteta, učestalih infekcija
  • za prevenciju prehlade i gripa
  • u stanjima stresa
  • starijim osobama, sportistima, pušačima
  • za bolju apsorpciju gvožđa
  • kod upale i krvarenja desni

Način upotrebe: Odrasli i deca starija od 6 godina 1 do 2 tablete dnevno, popiti sa čašom vode, mlakog čaja ili soka.

Dodatne informacije

Težina 0.078 kg
Dimenzije 5 × 5 × 10.20 cm
Povratak na vrh