Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Betavitevit Q10, koenzim Q10, 30mg, tablete

4 na zalihama

792,00 RSD

* Cene su izražene SA PDV-om

Betavitevit koenzim Q10 je dodatak ishrani koji u svom sastavu sadrži pivski kvasac i koenzim Q10.

Koenzim Q10 prisutan u ovom preparatu je proizvod renomiranog japanskog proizvođača dobijen procesom fermentacije kvasca i potpuno je biološki identičan koenzimu Q10 koji se stvara u ljudskom organizmu i koji je neophodan u procesu nastanka energije potrebne za normalno funkcionisanje ćelije.

Smanjenje nivoa koenzima Q10 u organizma nakon 35. godine života naročito pogađa organe kojima je potrebno najviše energije za funkcionisanje, a to su srce, pluća, jetra i bubrezi.

Koenzim Q10 deluje i kao snažan antioksidans koji štiti ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala.

 

 

  • pivski kvasac
  • koenzim Q10

Koenzim Q10 prisutan u ovom preparatu dobijen procesom fermentacije i potpuno je biološki identičan koenzimu Q10 koji se stvara u ljudskom organizmu.
Koenzim Q10 – ubihinon je fiziološki sastojak svake žive ćelije. Neophodan u procesu stvaranja energije potrebne za normalno funkcionisanje ćelije. Oko 95% energije u organizmu stvara se uz pomoć koenzima Q10. Pored toga, koenzim Q10 deluje i kao snažan antioksidans koji štiti od štetnog dejstva slobodnih radikala. Istraživanja su pokazala povoljno delovanje koenzima Q10 u usporavanju starenja, jačanju imuniteta, kod srčanih oboljenja i u slučaju operacija na srcu, visokog krvnog pritiska, šećerne bolesti, parodontopatije, sistemske kandidijaze, alergija, kod degenerativnih oboljenja centralnog nervnog sistema (Alchajmerova bolest, multipla skleroza i dr.) i nekih malignih oboljenja, zaštitno dejstvo na sluzokožu digestivnog trakta, i prevenciju ateroskleroze. Koenzim Q10 može smanjiti neželjene efekte koje izaziva primena nekih lekova kao što je timolol i lekovi koji se koriste u terapiji malignih oboljenja (daunorubicin i doksorubicin). Lekovi koji se koriste za sniženje nivoa holesterola kao što su statini i derivati fibrinske kiseline, beta blokatori koji se koriste u terapiji visokog krvnog pritiska (atenolol, labetalol, metoprolol i propranolol) i triciklični antidepresivi (amitriptilin, amoksapin, klomipramin, dezipramin, doksepin, imipramin, nortriptilin, protriptilin, i trimipramin) snižavaju nivo koenzima Q10, pa je pri njihovoj primeni potrebno uzimati koenzim Q10.

Preporučuje se:

  • za pravilno funkcionisanje vitalnih organa
  • osobama koje se brzo umaraju
  • kod migrene i hroničnog umora
  • osobama sa srčanim tegobama
  • sportistima
  • svim osobama preko 35 godina starosti
  • za jačanje imuniteta

Uputstvo Betavitevit Q10

Dodatne informacije

Težina 0.032 kg
Dimenzije 2.5 × 4.5 × 11.2 cm
Povratak na vrh