Korona virus – bolje sprečiti nego lečiti

Današnjica nam je donela novi izazov – korona virus.  Od 31. decembra, kada je zabeležen prvi slučaj, do 17. jula ukupno je registrovano skoro 14 miliona slučajeva korona virusa u 213 drugih zemalja i teritorija, a brojke su svakog dana sve veće.

Korona Virus Esensa 3

Svetska zdravstvena organizacija je 31. januara proglasila globalnu zdravstvenu opasnost od korona virusa.

Kako može da se prenese?

Korona virus se prenosi direktnim kontaktom sa respiratornim kapljicama zaražene osobe i dodirivanjem površina koje su kontaminirane virusom. Na površinama virus može preživeti nekoliko sati, ali dezinfekciona sredstva mogu da ga unište.

Kako se zaštititi?

Kao prevencija od zaraze virusima preporučuje se često pranje ruku – mera predostrožnostii koja pokazuje najbolje rezultate u sprečavanju širenja svih vrsta kapljičnih infekcija.

Korona Virus Esensa 5

Ukoliko već postoje respiratorni simptomi (kašalj, kijanje) savetuje se upotreba medicinske maske, prvenstveno da bi zaštitili druge od izlaganja respiratornim kapljicama. Ako nema ovih simptoma, nema potrebe za nošenjem maski.  

Šta je naša preporuka?

Esensini Dr Plant tečni sapuni sa antibakterijskim delovanjem sadrže hlorheksidin-diglukonat, antiseptik sa širokim spektrom antimikrobnog delovanja. Pogodni su za celu porodicu, za svakodnevno, često korišćenje jer temeljno dezinfikuju, a ne isušuju kožu. 

Za dezinfekciju mogu se koristiti Dr Plant Aseptan dezinfekcioni rastvor i sprej, formulisani na bazi benzalkonijum hlorida. Pored efikasnosti pružaju i visoku bezbednost. Sprej je pogodan kako za dezinfekciju površina, tako i predmeta, kože i vazduha.

Kako korona virus prvenstveno napada gornji respiratorni sistem potrebno je posebno obratiti pažnju na dodatnu higijenu nosa i usne duplje. Preparati formulisani na bazi propolisa u ovim slučajevima mogu biti od velike koristi jer on ima antimikrobno i antiinflamatorno delovanje i jača kompletan imuni sistem. Za nos tu su Proponasal i Sinusol Majoransprej rastvorikoji na prirodan način obezbeđuju zaštitu. Za grlo su to Propomint sprej za odrasle i sprej za decu, koji sadrže standardizovan ekstrakt propolisa.

Ojačajte imunitet

Svom organizmu možemo pomoći da se izbori sa virusima tako što ćemo ga pripremiti i poboljšati njegove odbrambene reakcije. Za to su nam dostupni preparati na bazi beta-D-glukana izolovanog iz gljive bukovače Imunoβeta β-glukan eliksir i kapsule sa cinkom i vitaminom C, preparati na bazi egzotične lekovite gljive Cordyceps sinensis kapsule ili preparati na bazi moćne čage, Ruska Čaga kapsule i eliksir sa cinkom i vitaminom C.

Korona Virus Esensa 1

Korona virus je još jedan u nizu izazova čovečanstva. Budimo odgovorni!