Dok traju virusne infekcije

O čemu je važno da brinemo ovih dana?

Pored propisanih preventivnih mera i preporuka zdravstvenih stručnjaka u cilju zaštite od trenutne virusne infekcije, veoma je važno da sačuvamo jak imunitet i dodatno brinemo o našem zdravlju.

Osteovit Za BlogNEDOSTATAK VITAMINA D

Trenutno najviše vremena provodimo u zatvorenom prostoru i samim tim smo manje izloženi sunčevoj svetlosti koja nam je neophodna za prirodnu sintezu vitamina D3 u koži. Vitamin D3 ima značajan efekat na imunološki sistem jer doprinosi njegovom jačanju i pomaže u borbi protiv infekcija. Takođe, istraživanja su pokazala da nedostatak vitamina D3 dovodi do nespecifičnih bolova u kostima i mišićima i da njegova redovna primena smanjuje bol i ukočenost kod pacijenata.

Na našem tržištu postoji preparat Osteovit D3 prijatnog ukusa formulisan u obliku tableta za žvakanje. Jednostavan je za upotrebu, čak i kod osoba koje imaju problem sa gutanjem tableta ili kapsula, a sama bioiskoristljivost ovog vitamina značajno je povećana ovakvim načinom primene.

 

OČUVANJE CREVNE FLORE

Zdrava creva doprinose adekvatnom funkcionisanju imunog sistema kod čoveka i mogu imati značajnu ulogu u odbrani organizma od svih patogena, pa i virusa.

U digestivnom sistemu se nalazi oko 70% imunih ćelija i zato je preporuka za regulisanje gastrointestinalne flore upravo aktivna formulacija sinbiotika (probiotik + prebiotik). Esenbak probiotik predstavlja visoko koncentrovanu formulaciju 5 specifičnih probiotskih sojeva sa prebiotikom inulinom koji obezbeđuje optimalno kolonizovanje crevnog trakta. Koristi se u svim situacijama narušene ravnoteže crevne flore, ali i preventivno u cilju jačanja imunog sistema.

Još jedan sinbiotik i naša preporuka je Esenbak S.Boulardii forte. U ovom proizvodu se pored nekoliko pažljivo odabranih liofiliziranih bakterijskih sojeva i inulina nalazi i Saccharomyces boulardii, koji zajedno pomažu našem digestivnom traktu u slučaju dijareje, tokom primene terapije antibioticima i prevencije mogućih komplikacija.

Esenbak Kolik I Bulardi Min

 

Ne zaboravite na najmlađe

Za decu tu su pektinske bombone, Protect kids Gumedići sa dodatkom kalcijuma i vitamina D3, prijatnog milkshake ukusa i izuzetno interesantnog oblika.

Za normalno funkcionisanje intestinalnih enzima kod novorođenčadi, odojčadi i male dece tu su Esenbak kolik probiotik kapi 0+ 10 ml.

Gumedici Za Blog Min

 

ZAŠTITA KOŽE OD IRITACIJA

Pored toga što nam je fokus na jakom imunitetu, ne treba da zanemarimo i negu ruku, naročito sada kada ih intenzivno peremo i tretiramo dezinfekcionim sredstvima.

Topla preporuka je Dr Plant Pantenol krem gel formulisan na bazi pantenola koji ima ključnu ulogu u očuvanju funkcije kože, kose i noktiju. Koži obezbeđuje optimalnu vlažnost, deluje umirujuće i protivupalno.

Tu je i Dr Plant Panten mast koja je namenjena potpunoj nezi i zaštiti svih tipova kože, posebno na pregibima, ali i kao pomoć u terapiji alergijskih osipa kod odojčadi i dece.

Nega Koze Ruku Esensa Panten Krem