Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Osteovit D3 tablete za žvakanje

422,40 RSD

9 na zalihama

* Cene su izražene SA PDV-om

Osteovit D3 u jednoj tableti sadrži 400 IU odnosno 10 ug vitamin D3. Formulisan u obliku tableta za žvakanje prijatnog ukusa, jednostavan je za upotrebu, čak i kod osoba koje imaju problem sa gutanjem tableta ili kapsula.
Vitamin D3 ima značajnu ulogu u održavanju nivoa kalcijuma u telu i naročito je važan u razvoju skeleta i mineralizaciji kostiju i zuba. Adekvatan unos vitamina D3 i kalcijuma tokom detinjstva i adolescencije, kao i umeren nivo fizičke aktivnosti omogućavaju izgradnju jakih kostiju. Vitamin D3 uz kalcijum, takođe može redukovati rizik od nastanka osteoporoze.
Ovaj liposolubilni vitamin doprinosi i održavanju normalne funkcije mišića, povećanju mišićne snage i pravilnoj funkciji imunološkog sistema, a utiče i na popravljanje raspoloženja (kod sezonskih depresija koje su posledica nedostatka sunčeve svetlosti).

  • vitamin D3

Vitamin D3 se sintetiše u koži iz 7-dehidroholesterola, putem fotohemijskih reakcija uz UV-B zračenje iz sunčeve svetlosti. Značajnu ulogu ima u održavanju nivoa kalcijuma u telu i naročito je važan u razvoju skeleta i mineralizaciji kostiju i zuba, tokom detinjstva i adolescencije. Vitamin D3 uz kalcijum pomaže kod osteoporoze koja se javlja kod žena u menopauzi, kao i kod osteoporoze izazvane dugotrajnom primenom kortikosteroida.
Može da ima antiosteoporotsko, antituberkulozno, antiinflamatorno, antikancerogeno, antipsorijazno, antioksidativno dejstvo, kao i da utiče na popravljanje raspoloženja (kod sezonskih depresija koje su posledica nedostatka sunčeve svetlosti). Ovaj liposolubilni vitamin doprinosi i održavanju normalne funkcije mišića, povećanju mišićne snage i pravilnoj funkciji imunološkog sistema. Postoje istraživanja koja ukazuju na pozitivnu ulogu vitamina D3 u lečenju bolesti kao što su multipla skleroza, srčana oboljenja i Alchajmerova bolest.

Preporučuju se:

  • za nadoknadu vitamina D3
  • za jake i zdrave kosti i zube
  • kod starijih osoba zbog deficita kalcijuma i vitamina D3
  • osobama koje su slabo izložene sunčevoj svetlosti
  • za jačanje imuniteta
  • za pravilnu mišićnu funkciju
  • osobama na terapiji kortikosteroidima ili statinima

uputstvo Osteovit D3

Dodatne informacije

Težina 0.020 kg
Dimenzije 2.5 × 4.5 × 11 cm
Povratak na vrh