Želim “Wow” efekat nakon pranja kose, tražim li previše?

Nova godina je prošla, ali “bele konfete”  i dalje padaju,..ovoga puta sa moje kose. Ima li gore noćne more od suve peruti, koja svakodnevno ruši samopouzdanje?

Tačno je, poslednjih nekoliko meseci koristila sam svakakve preparate za stilizovanje kose, koji prosto izazivaju stvaranje suve peruti, ali može li biti gora situacija, da pri češljanju kose vlasi neumitno opadaju? Dobro, pomišljam da je opadanje kose normalna pojava, nije da nisam čitala o tome. Zapravo, normalno je kako kažu stručnjaci da tokom samo jednog dana izgubimo i do sto vlasi, da se pojačano opadanje kose dešava sa promenom godišnjih doba. Logično, prirodno je zapitati se ukoliko pouzdano znamo da ne postoji nikakav zdravstveni problem, može li neadekvatna nege kose biti uzrok svih problema? I kako izabrati proizvod koji će rešiti problem, a da to ne bude samo jedan u moru preporučenih proizvoda koji se vrte na TV reklamama, promocijama na prodajnim mestima i obećavaju ono sa čime se (budimo iskreni) do sada nismo suočili nakon upotrebe istih – bujnija, sjajnija, jaka kosa poput čelika i sve to u dva koraka. Kako da ne,..u mom slučaju konkretno većina proizvoda je nakon kupovine, poklonjena ili bačena, a ja sam iznova razočarana shvatala da je novac uzaludno potrošen. Ostala bih najblaže rečeno ravnodušna prema novoupotrebljenom proizvodu, a perut bi mi ostajala u amanet,.. sreće moje i radosti!

Ipak, potrošila sam svoj šampon i moram krenuti u potragu za novim pakovanjem proizvoda, jer mi iskorišćeni nikako ne odgovara, a i nada umire poslednja. Želim taj famozni “Wow” efekat nakon upotrebe šampona. U prodajnom objektu u kom sam se našla, brdo raznolikih šarenih proizvoda, da ti se prosto zavrti u glavi, prosto mame svojim čudesnim dizajnom sa rafova i obećavaju sve, ali plašim se ne i rešenje problema.  I eto nas, jedan osmeh promotera, koji me u tom trenutku pozdravlja i želi da mi predstavi još jedan u moru “revolucionarnih” rešenja protiv peruti i za jačanje kose. Uostalom idealan sam klijent za proizvod koji želi da mi predstavi, jer već mislim da sam ikona modnog trenda po ulicama Beograda, koji se zove “vidi mi perut na ramenima”, kog nikako ne mogu da se rešim. Dobro, šta može biti loše da je saslušam i odvojim malo svog vremena, kako bih čula čime će me to “naterati” da se odlučim baš za ovaj proizvod. Obaveštava me o svojstvima, sastavu, delovanju preparata, da je potpuno nov proizvod u pitanju i da ću njime zaista biti zadovoljna, jer mi govori iz svog ličnog iskustva. Pomislih, pa ako je zaista tako, to je divno kada onaj koji preporučuje proizvode, iste i proba, rešio je svoj problem, iako sam smeškom pokazivala sumnju da je sve ipak samo dobar marketing. Promoterka mi je dalje sugestivno govorila o svim prednostima proizvoda i tvrdila da će suva perut nestati već nakon nekoliko pranja kose. Dobila sam i dosta korisnih informacija koje se odnose na to da je potrebno da razlikujem seboreični dermatitis, zbog čega bih morala da posetim dermatologa, od problema stečene peruti (što smatram da je moj problem) zbog neadekvatne nege vlasišta. E, to već nisam znala. Mislila sam da je sva perut ista, da tu nema mnogo razlike. I da li sam ja to dobro čula, perut nestaje već nakon nekoliko pranja kose? O ne, opet ista reklama, razmišljam u sebi, ipak kupiću i probaću šampon, pa šta bude, očigledno nemam boljeg izbora. Vodim se i onom krilaticom “kupujmo domaće”. Dopalo mi se i primamljivo pakovanje proizvoda, čiji dizajn parira svim globalno poznatim i omiljenim brendovima potrošačkog društva. Zaista, nikada ne bih rekla da je u pitanju domaći proizvod. Prijatno iznenađenje koje je usledilo, bilo je da kozmetički brend Bura na svojim promocijama deli i još jedan proizvod gratis prilikom kupovine drugog. Probaću i Burra toniranu medium BB kremu. Divno, taman da uštedim svoj budžet.

Dok sam prilazila kasi, neprijatnost zbog peruti je jenjavala, jer sam shvatila da sam počela da se opuštam i šalim na svoj račun u razgovoru sa promoterom, pa usput joj dobacih i opasku ako mi ne pomogne Burra šampon protiv peruti i za jačanje kose, pomoći će mi košava, da se bar na kratko rešim svojih beličastih “ukrasa” sa odeće čim izađem iz prodajnog objekta. I to je neka pomoć dok je napolju hladno, do leta i veće brige ima dana!  

Naravno u putu do kuće, razmišljala sam da sam od promotera zapravo dobila mnogo korisnih informacija, kako da konačno stavim tačku na perut i problem oslabljene kose, koristeći baš ovaj proizvod. Pre upotrebe šampona, malo sam istraživala i na internetu sastav ovog šampona, na koji me je promoter uputio. Saznala sam i da se mnogobrojnim naučnim istraživanjima došlo do zaključka da se suva perut može ukloniti redovnom upotrebom šampona, koji u sebi sadrži  upravo ovu glavnodelujuću supstancu Burra šampona – Pirokton Olamin. Efikasnost ove supstance stimuliše rast kose, a dodatno se suprodstavlja i njenom naslednom gubitku. Brojne studije pokazale su da je uticaj Pirokton Olamin-a na rast gljivica izazivača nastanka peruti u odnosu na slične preparate na bazi antimikotika, pokazao mnogo bolje dejstvo. Korišćenjem šampona na bazi ovog antimikotika dva do tri puta nedeljno, posledično dolazi do značajnog smanjenja svraba i suve peruti već nakon dve nedelje upotrebe. Efekat tretmana na rast kose se značajno popravlja u prvih šest nedelja korišćenja takvog šampona, jer se procenat broja dlaka u fazi rasta povećava (anagenoj fazi). Dodatno deluje bakteriostatički i fungicidno, efikasno odstranjuje nastalu perut, dubinski čisti vlasište i normalizuje rast gljivica, smanjujući potencijal za stvaranje nove peruti i mašćenje kože glave, vraća pH ravnotežu koži glave. Dejstvo svih aktivnih sastojaka obnovlja mikrobiom vlasišta, koji je za vrlo kratak period potpuno ishranjen i ojačan nakon upotrebe šampona. Pa dobro, da probamo,..

Tokom pranja kose, prijatan miris šampona je prvo što mi se dopalo, to mi je nekako podjednako važno kod šampona. Blago sam masirala teme glave, zaključujući da je proizvod prošao prvi test, ima zadovoljavajuću količinu pene i odlično se ispira. Nakon pranja i sušenja kose, ostadoh u čudu,..pa ja ne verujem svojim očima, smejem se sebi u ogledalu i pitam se da li je ovo realno, posle prvog šamponiranja kose, konačno rezultat „wow“! Zaista, ostalo mi je samo da se češkam po glavi, ovog puta ne zbog peruti i svraba koju je nekad stvarao, već od pitanja, kako se do sada nije pojavio sličan proizvod na tržištu, koji bar u mom slučaju rešava problem peruti i oslabljene kose. Kosa je preporođena, ne masti se, bujnija je, sjajnija i ne manje bitno za pomenuti, manje opada.  Posebno me je oduševilo to što nema onog dosadnog statičkog naelektrisanja pri češljanju, što je kako mi je promoter objasnio rezultat prisustva magnezijuma u šamponu. I šta bih vam drugo rekla, slobodno budite „neverni Toma“ kao i ja, potpuno je legitimno da tako mislite i probajte iz čiste radoznalosti Bura šampon protiv peruti i za jačanje kose.  Verujte mi na reč, nećete se pokajati.

Ja se za sada odjavljujem. Odoh da probam ovu Bura toniranu BB kremu i jedva čekam da se javim sa novim vestima.. jer, u poverenju nikada do sada nisam koristila nijedan proizvod za negu lica iz Burra kolekcije. Živo me zanima, kakav će utisak na mene ostaviti. I da, otiću ću još jednom na promociju Burra kozmetike, eto samo da im kažem „ljudi, molim vas napravite i Burra kondicioner za kosu, jer ubeđena sam biće podjednako dobar kao i šampon. Vratili ste mi samopouzdanje i osmeh na lice, a to priznaćete nije mala stvar“.  

 

„Pričam vam priču…“