Virus Zapadnog Nila ponovo u Srbiji

Virus Zapadnog Nila ponovo se posle par godina pojavio u Srbiji. Mi vam u celosti prenosimo izjavu direktora JKP „Gradska čistoća“ Marka Protića: „Pojavljivanje virusa Zapadnog Nila je bilo očekivano, zato smo i ušli u proces angažovanja avijacije. Nažalost, naše sumnje su se obistinile i zato apelujem na sugrađane da budu oprezni i ne zanemaruju simptome, te da se obavezno jave lekaru usled pojave visoke temperature, glavobolje, malaksalosti, ili osipa u predelu grudnog koša“, rekao je direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić.

<img src=”Komarac".jpg” alt=”Prenosnik virusa Zapadnog Nila”/>

Kako se navodi, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine „Gradske čistoće“ nastaviće da vrši monitoring na 24 lokacije u Beogradu, dok će laboratorija nastaviti sa analizama izolovanih uzoraka.

„Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807, ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs„, preneo je Beoinfo.

Kako biste se zaštitili od komaraca najbolje je:

  • Nošenje odeće koja pokriva ruke i noge
  • Upotreba repelenta na otvorenim delovima tela
  • Upotreba zaštitnih mreža kako bi se smanjio broj komaraca u zatvorenom prostoru
  • Izbegavati provođenje vremena na otvorenom u ranim jutarnjim i večernjim časovima kada zaraženi komarci ujedaju

Esensa kao društveno odgovorna kompanija je o ovakvim situacijama razmišljala na vreme i kreirala repelent koji laboratorijski dokazano štiti od komaraca iz roda Aedes koji su upravo prenosnici virusa Zapadnog Nila. Napominjemo da je zbog trenutne situacije naš Xibiz Ikariding Strong Protection sprej, koji ima pomenutu dokazanost na akciji!

Vaša Esensa!!!