Svi zajedno do oralnog zdravlja

XVI Nedelja zdravlja usta i zuba

Koliko često se smejete? Statistika pokazuje da se četvorogodišnjaci smeju čak 300 puta u toku dana, dok odrasli to čine daleko ređe – četrdestogodišnjaci pokažu svoj osmeh svega 4 puta dnevno.

Xvi Nedelja Zdravlja Usta I Zuba Esensa

Da Vas podseti na to koliko je zdrav osmeh važan, ove godine se od 15. do 21. maja obeležava XVI nedelja zdravlja usta i zuba u organizaciji Zavoda za stomatološku zdravstvenu zaštitu Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Instituta za zaštitu zdravlja Srbije. Cilj ovogodišnje kampanje, pod sloganom „Svi zajedno do oralnog zdravlja“, je da se privuče pažnja javnosti na značaj zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja. Neke od važnih preporuke struke za očuvanje oralne higijene su:

  • Perite zube dva puta dnevno sa pastom koja sadrži fluoride
  • Čistite predeo između zuba bar jednom dnevno koncem ili posebnom četkicom
  • Jedite zdravu, izbalansiranu hranu i smanjite unos šećera
  • Redovno posećujte stomatologa u cilju prevencije i otklanjanja oralnih tegoba

Esensa takođe brine o Vašem oralnom zdravlju i zato je formulisala inovativne proizvode iz kolekcije Dental.

Vivident Dental Esensa Grupna

Zubobolja je veoma neprijatan i teško podnošljiv bol koji nastaje kao posledica stvaranja karijesa, oboljenja desni ali i kao reakcija na različite termičke, hemijske i mehaničke nadražaje. Bez obzira na uzrok njene pojave, naša preporuka je Herbal gel sa hijaluronskom kiselinom, ekstaktima kamilice i etarskim uljima nane i karanfilića koji zajedno brinu o Vašim zubima i desnima, efikasno otkalanjući bol.

Od Prvog Dana Dental VividentUzroci koji dovode do zubobolje vrlo često su i uzrok neprijatnog zadaha. Za svež dah i zdravlje desni, ali i opštu higijenu usne duplje, tu je Vivident mint fresh rastvor. Deluje tako što sprečava i smanjuje pojavu plaka, uklanja bakterije između zuba i osvežava dah. Koristi se u tretmanu površinskih infekcija usne sluznice i ždrela, kod malih povreda sluznice i zapaljenja i krvarenja desni, kao i u cilju prevencije infekcije pre i posle izvođenja stomatoloških i hirurških intervencija u usnoj duplji.

Za starije od 12 godina tu je Vivident hijaluron sprej sa visokomolekularnom hijaluronskom kiselinom, koja štiti i obnavlja sluzokožu. Ova formulacija ublažava upalu, umiruje iritirane i otečene desni i podstiče regeneraciju oštećenog tkiva nakon stomatoloških intervencija.

Probajte neki proizvod iz Dental kolekcije, čuvajte svoje zube i osvojite osmehom!