STOP infekcijama uha

Kada je živa u termometrima iznad proseka i vrućina postane nepodnošljiva, većina ljudi traži spas na bazenima, jezerima ili moru.

Bakterije U UhuVoda jeste blagotvorna za ceo organizam (posebno morska zbog prisustva soli, minerala natrijuma, magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, silicijuma, čak srebra i zlata), ali bakterije koje su prisutne u vodi mogu izazvati pojavu plivačkog uha. Još je veća mogućnost za infekciju na bazenima, jer voda u njima obično sadrži još više bakterija. Neretko je odmor pokvaren konstantnim bolom ili prekinut hitnim odlaskom lekaru.

Situacija je još gora kada je u pitanju dete. Da li odmor može imati lošiji scenario?

Kako dolazi do upale?

Do upale uglavnom dolazi tako što bakterije i gljivice iz spoljašnje sredine zajedno sa vodom uđu u uho, duboko u ušni kanal, malu i zavučenu šupljinu. S obzirom na to da je to zatvorena i mala sredina, bakterije se neometano razmnožavaju, stvori se čep i odjednom, više ne čujemo ništa uz jak bol koji se širi na čitavu ušnu školjku. Ako se upala ne tretira na vreme, bol se može proširiti na vrat, teme glave i lice.

Simptomi upale?

Pored intenzivnog bola, javlja se crvenilo, svrab, otok, glavobolja i curenje bezbojne tečnosti iz uha. U daljim fazama upale, bol postaje jači kada ne mirujemo a zatim počinje curenje tečnosti pomešane sa gnojem iz uha. Povišena temperatura je neretko pratilac ovih simptoma, posebno kod dece. 

Bol U Usima Oto

Prevencija i ublažavanje tegoba?

Plivačko uvo često zahteva lečenje antibioticima. Znamo da nije poželjno često ih koristiti stoga je najbolje na vreme reagovati. Rešenje ovog problema je Oto aqua acida

Nakupljena voda iz uha biće uklonjena tako što će se pomešati sa rastvorom, pa će se na taj način otkloniti podloga za infekcije. Oto aqua acida se posebno preporučuje kod plivača, ronilaca i osoba sklonim infekcijama spoljašnjeg ušnog kanala. 

Važno je znati!Vazno Inportant

  • Nikako ne koristiti štapiće za uši
  • Nemojte ignorisati bol u uhu. Neće proći, stanje se može samo pogoršati
  • Nakon kupanja nagnuti glavu na jednu pa na drugu stranu da voda sama izađe