Regulacija holesterola i triglicerida u krvi

Kao i u svakodnevnom životu, gde se trudimo da dane i godine ispunimo dobrim stvarima i vreme provodimo sa dobrim ljudima, a eliminišemo sve loše stvari i izbegnemo loše ljude u svom okruženju, tako treba da se ponašamo i prema zdravlju svog srca i krvnih sudova. Moramo ih zaštititi od „lošeg“ holesterola, i pružiti im više „dobrog“ holesterola.

Kada je nivo LDL („lošeg“) holesterola visok, on počinje da se vezuje za površinu krvnih sudova, ubrzava aterosklerozu i smanjuje elastičnost arterija. Usled suženja arterija dolazi do kardiovaskularnih tegoba, a može nastupiti i infarkt ili moždani udar.

Najvažniji pristup smanjenju holesterola je formiranje zdravih navika. Uvođenjem zdrave ishrane bogate vlaknima i redukcijom unosa hrane bogate zasićenim mastima, umanjuje se opasnost od oboljenja srca i krvnih sudova. Ali restriktivan način ishrane nije uvek dovoljan, jer organizam sam proizvodi holesterol, i na njegov smanjen unos, može odgovoriti čak i povećanom proizvodnjom istog. Pored toga i mnogi drugi faktori kao što su genetika, stres, fizička aktivnost, godine starosti, životne navike, takođe značajno utiču na nivo holesterola u krvi. Zato je prava zdrava navika, uvesti suplementaciju Lipohol kapsulama.

Lipohol kapsule su nov proizvod na našem tržištu, formulisan na bazi 3 aktivna principa koja uz režim kontrolisane ishrane, doprinose održavanju normalnog nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Kompleksnim sastavom i sinergijom komponenti u sastavu Lipohol kapsula postiže se siguran, efikasan i prolongiran učinak na nivo lipida u plazmi. Artičoka prirodnim mehanizmom smanjuje nivo povišenog holesterola i triglicerida u krvi, tako što pojačava razgradnju holesterola u jetri i dovodi do izlučivanja viška holesterola u vidu žučnih produkata. Fermentisani crveni pirinač, kao izvor monakolina-K, deluje istim mehanizmom kao i sintetski statini, on vrši inhibicuju enzima ključnog u procesu sinteze holesterola i na taj način blokira endogenu produkciju holesterola u jetri. Za razliku od sintetskih statina, ne oštećuje jetru čak ni nakon višegodišnje primene. Zahvaljujući prisustvu polikozanola, u kojima dominiraju oktakozanoli, Lipohol kapsule dovode do smanjenja sinteze holesterola u jetri, ali i pozitivno utiču na odnos HDL i LDL holesterola, tako što smanjuju nivo „lošeg“ LDL, a povećavaju nivo „dobrog“ HDL holesterola u plazmi.

Uz Lipohol kapsule sačuvajte svoje srce, da može još dugo da voli!