Recite zbogom umoru i iscrpljenosti

Magnevital Direct Migrena1526Da li se nekad budite tokom noći sa grčevima u nogama ili jakom glavoboljom, a ne znate šta je pravi razlog tome? Da li vas muči migrena? Često ste razdražljivi i dekoncentrisani? Osećate se umorno i iscrpljeno bez obzira na to koliko spavate?

Ukoliko su ovi simptomi učestali, i nemate kvalitetan san, kafa vam neće biti dovoljna da povratite energiju potrebnu za sve naporne aktivnosti koje vas čekaju tokom dana. Vašem organizmu je neophodan magnezijum, ključni mineral za očuvanje zdravlja i jedino rešenje za prevenciju i terapiju gore navedenih tegoba. Kroz naredni tekst, saznajte sve o benefitima primene magnezijuma, koja je idealna doza potrebna vašem organizmu i kada je pravo vreme da počnete da ga pijete.

 Da se podsetimo šta to znamo o ovom esencijalnom mineralu…

 Zašto je važan magnezijum?

Magnezijum je esencijalni mineral, neophodan za optimalno funkcionisanje ljudskog organizma, potreban je nervnom sistemu, mišićima i srcu. Učestvuje u više od 300 različitih metaboličkih procesa u organizmu, tako što doprinosi pretvaranju ugljenih hidrata, proteina i masti u energiju. Magnezijum doprinosi pravilnosti mišićne kontrakcije, reguliše srčani ritam, omogućava normalnu neurotransmisiju koja utiče na proces opuštanja, održavanje mentalne pažnje i oštrine. U stanjima nesanice, napetosti i anksioznosti ispoljava umirujuće dejstvo na organizam, takođe umiruje tegobe koje prate predmenstrualni sindrom.

Magnezijum ulazi u sastav zuba i kostiju jer potpomaže vezivanje kalcijuma, što je istovremeno njegova najznačajnija gradivna uloga, zbog čega je važan u fazi rasta i razvoja, tokom trudnoće i u periodu dojenja, kao i za prevenciju osteoporoze. Magnezijum doprinosi regulaciji pH ravnoteže u telu i stvaranju vitamina D, te povećava hidrataciju ćelija kože. Dakle, ogromni su benefiti redovne primene ovog važnog minerala.

 Kako da znamo da nam nedostaje magnezijuma u organizmu?

Neki od simptoma koji mogu ukazati na nedostatak magnezijuma su: grčevi u mišićima, glavobolja, migrena, umor, uznemirenost, česte promene raspoloženja, dezorijentisanost i smanjena koncentracija, nedostatak apetita, pa čak i poremećaji srčanog ritma. Ipak, ne treba čekati pojavu određenih tegoba, jer su rezultati brojnih ispitivanja pokazali da, globalno, oko 60% odraslih osoba ne unosi dovoljne količine magnezijuma. Samo ako uzmemo u obzir loše prehrambene navike i sve veći unos industrijski pripremljene hrane (nedovoljno bogate magnezijumom iz prirodnih izvora), svakodnevno višesatno sedenje (na radnom mestu, za računarom ili volanom), kao i stres kojem smo konstantno izloženi, nedostatak magnezijuma i te kako je očekivan.

 Na koji način najbrže možemo zadovoljiti dnevne potrebe magnezijuma?

S obzirom da živimo u eri hroničnog nedostatka vremena, najbolje je koristiti proizvode u obliku praška za direktnu primenu (takozvane „direct“ forme magnezijuma). Ovaj oblik prati savremeni tempo života i omogućava jednostavnu, brzu i efikasnu nadoknadu dnevne doze ovog esencijalnog minerala u svakoj prilici, bez potrebe za dodatnim uzimanjem tečnosti.

Naša preporuka za magnezijum direct formu je proizvod Magnevital Direct, koji sadrži magnezijum 400 mg u kombinaciji sa cinkom i vitaminima B1, B6, B12 i vitaminom C. Zahvaljujući pažljivo odabranim sastojcima i idealnoj dozi magnezijuma, Magnevital Direct omogućava dostizanje svih pozitivnih efekata ovog važnog minerala, a samim tim i održavanje normalnih fizioloških funkcija organizma.

Magnevital Direct Sportisti 2

 Kada je najbolje piti magnezijum u obliku Magnevital Direct-a? Kome se preporučuje?

Magnevital Direct treba piti u svim situacijama kada postoji nedovoljan unos ili povećana potreba za magnezijumom. Savetuje se starijoj populaciji i osobama koje su svakodnevno izložene psihičkim i fizičkim naporima kao što su sportisti (bilo profesionalni ili rekreativci,) zaposleni, studenti… Suplementacija ovim proizvodom preporučuje se i osobama koje koriste kontraceptivne tablete i diuretike, zatim lekove za srce i astmu, te osobama na redukcionim dijetama.

Zahvaljujući idealnoj dnevnoj dozi magnezijuma i cinka u sastavu, ali i dodatku vitamina B1, B6, B12 i C koji podstiču imuni sistem i imaju antioksidativnu ulogu, primena Magnevital Direct-a je od izuzetnog značaja u sezoni prehlade i gripa, kako preventivno tako i za smanjenje trajanja simptoma koji se javljaju kod infekcija virusima i bakterijama.

Magnevital Direct je namenjen širokoj ciljnoj grupi. Da li je bezbedan i za dijabetičare?

S obzirom da proizvod ne sadrži šećer, već su kao zaslađivači korišćeni sorbitol, sukraloza i neohesperidin DC, Magnevital Direct je u potpunosti bezbedan za primenu i kod osoba sa dijabetesom.

Magnevital Direct deluje kao idealan izbor i najbolji magnezijum. Šta ga čini posebnim?

 Kompleksan sastav i višestruki pozitivni efekti na ljudsko zdravlje. Magnevital Direct ima dodatni benefit – ne sadrži gluten. Pored toga, vrlo je praktičan, koristi se samo jednom dnevno, rastvaranjem kesice direktno u ustima. Magnevital Direct je prijatnog ukusa, obogaćen aromom grejpa, zbog čega će ga svi sa zadovoljstvom redovno koristiti. I preporučiti svima!