Reci ne strijama

Stije EsensaDa li vas brinu strije?

Strije su promene na koži koje se pojavljuju usled hormonskih promena. One su u stvari mali ožiljci koji se najčešće pojavljuju kod žena, a nešto ređe kod muškaraca.

Često su posledica naglih promena u kilaži, u trudnoći (kod čak 50-90% trudnica), i u pubertetu (kod 40% mladića adolescenata i čak 70% devojaka) kada se telo intenzivno razvija. Na njihov razvoj u velikoj meri utiče genetički faktor. Najčešće se pojavljuju na stomaku, bokovima, leđima i grudima.

Kako ih se rešiti?

Nije tajna da je prevencija najbolje što možete učiniti za svoje celokupno zdravlje. Zato je najbolje na vreme početi sa hidratacijom odgovarajućim proizvodima koji u svom sastavu imaju sastojke koji će vašu kožu učiniti elastičnom i hidriranom.

Formulacija na bazi revolucionarnog sastojka ekstrakta biljke Bulbine frutescens, kao i pantenola, ši butera, kakao butera, E vitamina razmaziće Vašu kožu.

Bulbine Frutescens Leaf Juice je kolagen booster, pa ubrzava proces regeneracije i obnavljanja vezivnog tkiva kože već nakon prvog aplikovanja. Aktivira sintezu pro kolagena, stvarajući nov kvalitetan kolagen. Lekovita svojstva soka ove biljke su naučno dokazana. Ova aktivna komponenta u kremu poboljšava svojstva kožne barijere i metabolizam ćelija, olakšava transport vode i glicerola u bazalnom sloju epiderma, smanjujući gubitak vode u potkožnom tkivu, čime povećava hidrataciju, čvrstinu i elastičnost kože

Pantenol doprinosi vezivanju vode u ćelijama, zbog čega pospešuje dubinsku hidrataciju tkiva. Deluje antiinflamatorno i smiruje upalne procese na koži. 

Ši buter i kakao buter deluju emolijentno na kožu i štite je od isušivanja i nepovoljnih spoljašnjih uticaja.

Vitamin E kao snažan antioksidans, štiti ćelije kože od oštećenja i fotostarenja. Obnavljajući hidrolipidni film na površini kože, udruženim delovanjem aktivni sastojci dodatno ishranjuju kožu. Krem poboljšava oksigenaciju, dovodi do obnavljanja tkiva i stimuliše sintezu kolagena. Ostavlja veoma prijatan osećaj na koži i komforan je za tretiranje strija koje su zahvatile veću regiju.

Primenom Burra Striex & Tatoo Body kreme, pružićete svojoj koži potrebnu negu u periodima povećanog rizika za nastanak strija kao i nakon tetoviranja, kada je potrebna dodatna nega kako bi se unešeni pigment duže održao u koži.

Tatoo Esensa

Za kraj..
Volite svoju kožu! Bez obzira na to da li imate strije, suvu kožu ili ožiljke, ne zaboravite da se iz svoje kože ne može pobeći. Zato je prihvatite takvu kakva jeste i zaboravite na njene nedostatke.