Propolis – snaga prirode

U jačanju imunološkog sistema, priroda nam je dala svoj doprinos u magičnom propolisu. Njegova prednost je što ima promenljiv sastav, pa bakterije ne mogu da stvore otpornost na njega. Propolis ne može da napravi štetu organizmu pa se zato može uzimati i preventivno, posebno u periodima prehlada i gripa.

Propolis Esensa 2

Esensa je propolis smestila u sprejeve Propomint sprej za decu i Propomint sprej za odrasle. Oni su saveznici za svaki dan, bilo kada da se probudite sa bolom u grlu ili kada jednostavno želite da osvežite dah!

Šta je to propolis?

Propolis je jedinjenje specifičnog izgleda, jedinstvenog gorkastog ukusa, karakterističnog i aromatičnog mirisa. Njegov sastav i boja zavise od biljnih vrsta sa kojih pčele prikupljaju materijal i od godišnjeg doba, pa boja može varirati od zelene i braon do crvene.

Propolis Esensa 1

Da li ste znali?

Propolis je prirodna mešavina smolastih materija, koje iz različitih biljnih izvora (pupoljaka listova, kore drveća i biljnih sokova) sakupljaju medonosne pčele a potom ih mešaju sa pčelinjim voskom i drugim izlučevinama. Kolonija pčela za godinu dana u proseku sakupi između 150 i 200g propolisa. Pčele deo propolisa koriste za zatvaranje otvora i pukotina u košnici i održavanje njene temperature. Deo koji preostane je dar iz prirode za nas!Propolis Esensa 3

Propomint sprej za decu sadrži standardizovani ektrakt propolisa, ublažava simptome koji prate upale grla i krajnika, nadraženo grlo i promuklost, suvi kašalj, oboljenja desni, pojavu afti i sl. Koristi se kao pomoć kod prehlade i gripa, jer skraćuje dužinu trajanja bolesti i jača kompletan imunološki sistem organizma.

Propolis u Propomint spreju za odrasle deluje kao prirodan antibiotik, sprečava nastanak infekcija u usnoj duplji i ždrelu, ublažava simptome koji prate oboljenja desni, sluzokože usta, grla i ždrela. Benzoeva kiselina ima fungicidno dejstvo, dok mentol deluje antiseptično i osvežava dah.

Esensini proizvodi – najbolje iz prirode za Vas!