Obavezan deo letnje, putne apoteke

EsenBak – više od probiotika, za celu porodicu

Najčešći uzrok poremećaja crevne flore je stres, primena antibiotika, nepravilna i neredovna ishrana, infekcije – najčešće kod dece, ali i putovanja, praćena promenom klimatskim uslovima i načina ishrane. Bez obzira na uzrok koji je doveo do disbalansa u crevnoj flori, neophodna je primena probiotika ili još bolje sinbiotika koji predstavlja kombinaciju prebiotika i probiotika.

 

Na tržištu je prisutan veliki broj probiotika i sinbiotika, ali treba izabrati onaj pravi. Naša preporuka je EsenBak Probiotik, visoko koncentrovana formulacija 5 specifičnih probiotskih sojeva i prebiotika inulina. Ovakva jačina i kombinacija probiotskih sojeva obezbeđuje optimalnu zaštitu od „loših“, patogenih bakterija. Zdravim osobama EsenBak Probiotik pomaže u cilju zaštite crevne flore i jačanja imuniteta. Dok se terapijski, preporučuje njegova primena u slučaju dijareje bez obzira čime je ona uzrokovana (promene načina ishrane, klimatskih uslova, putovanje i sl.), kod stanja oslabljenog imuniteta, tokom i nakon terapije antibioticima. Uzima se samo jedna kapsula dnevno.

Za najmlađe, najbolje rešenje za stomačne probleme su EsenBak Kolik probiotik kapi 0+. Namenjene za odojčad i malu decu kod digestivnih tegoba (grčeva, bolova, nadimanja, gasova) kao i kod dijareje (putničke, tokom i nakon terapije antibioticima). Kontinuiranom upotrebom ovih kapi reguliše se kiselo-bazna ravnoteža koja je neophodna za normalno funkcionisanje digestivnog trakta i jačanje imunog sistema.

Dužina primene probiotika zavisi od same indikacije. U slučaju putničkih dijareja potrebno je početi sa primenom probiotika desetak dana pre putovanja i koristiti probiotik  sve vreme trajanja putovanja. U slučaju primene uz antiobiotik neophodno je probiotik primeniti minimum dva sata nakon antibiotika a nastaviti sa korišćenjem još 7-10 dana nakon završetka antibiotske terapije. Dosadašnja ispitivanja pokazala su da probiotici nemaju neželjene efekte čak ni prilikom dugoročne primene.

Kako bi sa odmora poneli samo lepe uspomene, neka EsenBak Probiotik i Kolik probiotik kapi, budu obavezan deo vase letnje, putne apoteke.