Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Protect Melatonin таблети

Мелатонинот се употребува како помош во регулирање на циклусот спиење- будност настанат при нагла промена на временските зони (“Jet lag”). Мелатонинот помага во регулирањето на внатрешниот часовник кој ги контролира природните циклуси на спиењето и будноста  и придонесува да се скрати времето потребно за настапување на сонот и кај лица кои работат на смени, зошто нивниот дневен циклус не е временски усогласен со сончевата светлина.

1 таблета содржи 1 mg мелатонин

Мелатонин е хормон на хипофизата кој овозможува нормален ритам на спиењето. Синтезата и лачењето на мелатонинот го достигнуваат врвот во текот на ноќта, а синтезата се инхибира при изложување на светлина.

 Синтезата и лачењето на мелатонинот се намалува со стареењето.  

Придонесува:

  • Во регулирањето на циклусот спиење – будност кај лица кои ја менуваат временската зона
  • Во скратувањето на времето потребно за настапување на сонот

Како се користи?
Еднаш дневно, да се соџвака една таблета непосредно пред спиење.

Упатство за употреба на Melatonin таблети

Врати се на врвот