Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Imunoβeta β-glukan капсулите

Imunoβeta β-glukan капсулите во својот состав содржат потполно природен биоактивен β-(1,3/1,6)-D-glukan изолиран од буковка  (Pleurotus ostreateus), витамин Ц и честички од цинк оксид. Благодарение на состојките во оваа комбинација, допринесуваат во подобрување на имунолошкиот одговор и одбрамбените реакции кон вирусите, бактериите, и сите останати микроорганизми и токсини кои претставуваат закана за здравјето на организмот. Се препорачуваат кај лица со ослабен имунитет, чести воспалувања на респираторниот тракт и хронични воспалениаја, пред се за превенција,  но и кога инфекцијата се развива бидејки значително го намалува времето на заздравување. Помага кај зголемен стрес, замор и исцрпеност како и кај алергиски реакции кои во последните години се значително почести.

  • Сув екстракт од печурката буковка (стандардизиран на минимун 35% Beta-D-glukan)
  • Витамин Ц (во облик на L-askorbinskа киселина)
  • Цинк (во облик на cink-oksid)

β-glukan припаѓа во групата на диететски влакна растворливи во вода, и има многубројни поволни ефекти за човековото здравје. Со стимулација на имуниот систем (имуномодулаторна активност), допринесува во заштита од различни инфекции. Потврдено е и влијание на намалување на нивото на вкупниот и  на LDL- холестеролот, подобрување на функцијата на GIT и нормализирање на гликемијата. β-glukan е многу значаен и за смалување на симптомите од алергиските реакции, има значително изразен антиоксидативен потенцјал и делува како добра превенција против настанување на канцерогени заболувања.

Витамин Ц допринесува за правилна функција на имунолошкиот систем, ги заштитува клетките од оксидативен стрес при што го смалува заморот и исцрпеноста на организмот. Директно влијае сво смалување на времетраењето на симптомите кои се јавуваат кај вирусни и бактериски инфекции.

Цинк се користи во превенција на настинки и грип како и кај хронични инфекции, бидејки го поттикнува имунолошкиот систем и има антиоксидативна улога. Во Imunoβeta β-glukan капсулите  се наоѓа во облик на партикули кои овозможуваат добра ресорпција и голема биорасположливост на цинкот во организмот, која пак   овозможува силно дејство и ефекти кои цинкот ги има на човековото здравје. 

Се препорачува :

  • за јакнење на сите имунолошки функции
  • за намалување на интензитетот и времетраењето на алергиските реакции како и за осетливоста на организмот од алергени
  • за подобрување на општите отпорности на организмот и во реконвалесценција (закрепнување на организмот после болести)
  • кај зачестени вирусни и бактериски инфекции, стрес, лоша и нередовна исхрана

 Упатство Imunoβeta β-glukan капсулите

Врати се на врвот