Leto bez komaraca

Izuzetno topli dani sa sobom su doneli i dosadne komarce čiji ubodi mogu da nam pokvare uživanje u prirodi. Kako komarci izbegavaju direktnu sunčevu svetlost, jaku toplotu i suv vazduh, njihova aktivnost se po pravilu ispoljava nakon zalaska sunca, često u blizini vode. Ipak, u potrazi za hranom, nije im problem da prelete po nekoliko desetina kilometara.

Kao posledica ubrizganih toksičnih materija iz pljuvačnih žlezda komarca, na mestu uboda formira se crvenilo i svrab.

Protiv Komaraca

Preventiva?

Postoji nekoliko saveta kako da se odbranite od ovih dosadnih napasti. Tokom boravka na otvorenom, decu oblačite u odeću svetlijih nijansi (bež, bela), jer se smatra da komarce privlače tamnije boje. Osim toga, ishrana može biti od presudnog značaja jer su osobe koje preferiraju slatkiše i slaniju hranu, „privlačnije“ ovim insektima. 

Takođe, ne bi trebalo da koristite jake cvetne i voćne mirise, jer za vama može krenuti čitav roj, čime ugrožavate i sebe i dete. Osim ovih mera prevencije, na raspolaganju su vam i preparati koji štite od ujeda komarca.

Šta koristiti kao zaštitu?

Xibi Strong Protection IKARIDIN spray pruža dugotrajnu i sigurnu zaštitu od komaraca i krpelja do 12h nakon primene. Formulisan je na bazi ikaridina koji je izuzetno efikasan ali i bezbedan, pa je Xibi Strong Protection IKARIDIN spray namenjen celoj porodici. Nakon raspršivanja spreja na mesta koja želite da zaštitite od uboda i ujeda insekata, ostaje veoma prijatan osećaj na koži, zahvaljujući formulaciji obogaćenoj pantenolom, vitaminom E i etarskim uljem pitome nane.

Stop Komarcima

Xibi Strong Protection IKARIDIN spray je potpuno bezbedan za primenu na suncu i jednostavan za upotrebu. Takođe, jedna od prednosti ikaridina je upravo ta što i ukoliko dođe do slučajnog kontakta sa tkaninom neće joj promeniti izgled i strukturu.

Xibiz natural protection spray i gel, namenjeni za decu i odrasle. Bez prisustva parabena, parfema i alkohola, na efikasan i prirodan način štiti kožu od uboda komaraca i insekata. Njihova formula na bazi etarskih ulja bosiljka, ruzmarina, lavande, pantenola, bisabolola, vitamina E i limunove trave čini ih sigurnim, efikasnim i pogodnim čak i za veoma osetljivu kožu dece.

Ako insekt ipak ubode…

Naravno najidealnije je preduzeti sve mere prevencije kako bi uopšte sprečili ubod. Ako do njega ipak dođe, Herbal Jao gel će efikasno umiriti upaljenu i iritiranu kožu, odnosno crvenilo, osip, svrab i perutanje kože na mestu primene.

Leto bez komaraca počinje sad!