Kuvajte pametnije i živite kvalitetnije uz himalajsku so

Kako trpezu tokom praznika učiniti zdravijom?

Vreme praznika se približava, a to je obično period godine kada se tradicionalno opuštamo i zajedno sa dragim ljudima okupljamo oko bogate i vesele trpeze.

Budući da je tada teško da vodimo računa o kalorijama i umerenim obrocima, vrlo brzo osetimo posledice uživanja u preukusnim specijalitetima. Međutim, umesto uobičajenog kajanja, predlažemo vam da ove godine probate nešto sasvim drugačije. Dajemo vam rešenje zahvaljujući kom možete na zdrav način pripremiti podjednako ukusne recepte, a da pri tom ne ispašta vaše zdravlje. U pitanju je himalajska so.

<img src="himalajska so.jpg” alt=”himalajska so na u činiji”/>

Naravno, to ne podrazumeva izbacivanje ukusnih jela sa trpeze, već samo zamenu određenih sastojaka njihovim zdravim alternativama. Na prvom mestu, treba redukovati količinu šećera, a idealno bi bilo zameniti šećer prirodnim zaslađivačima poput stevije. Vrlo je važno smanjiti i količinu soli koja se koristi u pripremi hrane. Iako je so neizostavni sastojak mnogih obroka, prekomerna upotreba može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, naročito kod onih koji boluju od hipertenzije, bolesti bubrega, srčane insuficijencije. Pored toga, so usporava metabolizam, te se ne preporučuje osobama koje se bore sa viškom kilograma. Umesto soli, koristite prirodne začinske biljke, kao što su ruzmarin, peršun, bosiljak, majoran ili majčina dušica. No, ako smatrate da je hrana pak nedovoljno slana, umesto uobičajene soli, predlažemo vam da probate himalajsku so, zbog višestrukog učunka na ljudsko zdravlje. U nastavku pročitajte više o benefitima primene himalajske soli koju možete koristiti za pripremu prazničnih obroka, ali i kasnije tokom cele godine.

Odakle potiče himalajska so?

Himalajska so je čista, ručno vađena, so purpurne boje, koja se može naći samo u nekoliko rudnika u Pakistanu. Kristalizovano morsko dno pre više od 250 milona godina, ostalo je zaštićeno slojem vulkanske lave od okolnih uticaja i aerozagađenja i otuda uverenje da je Himalajska so najčistija so koja se može naći na Zemlji. Boja soli varira od bele, preko svetlo roze, roze do crvene. Roze boja potiče od mineralnog depozita, koji omogućava da se u svakodnevnoj ishrani unesu prirodni izvori esencijalnih elemenata.

<img src=”Himalajska so” alt=”Himalaska so pakovanje 100g”/>

Himalajska so je najčistija so na svetu

Ona ubrzava eliminaciju nakupljenih toksina iz organizma, a preporučuje se svima, pogotovo onima koji imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom i zadržavanjem vode u organizmu. Jednostavno, ona se preporučuje svima koji vode računa o zdravoj ishrani.

Smatra se najčistijom na svetu jer potiče iz himalajskih rudnika u Pakistanu gde se dobija razbijanjem slanih stena. Svojom savršenom kristalnom strukturom i sastavom, pomaže telu i nervnom sistemu u postizanju ravnoteže, a hrani daje suptilan, nežan i prefinjen ukus.

 

<img src=”himalajska so.jpg” alt=”krupna himalajska so u kesi”/>

Krupna ili sitna so

Ako vam kažemo da je za sve praznične specijalitete dovoljno da koristite Pure Himalaya so, više vas ništa neće sprečiti da se ove godine konačno opustite i zajedno sa dragim ljudima uživate oko bogate trpeze. Jer, zaista, tokom praznika, trpeza treba da bude vesela i bogata. Videćete da će ubrzo Pure Himalaya so postati tradicija, ne samo u prazničnoj trpezi, već i u svakodnevnom jelovniku bez obzira na to da li preferirate sitnu ili krupnu so.

Razlike u ukusu između ova dva tipa soli praktično da nema, ovde je izbor samo na vama i za koju god od njih 2 da se odlučite, nećete pogrešiti.

 

Videćete da će ubrzo Pure Himalaya so postati tradicija i u svakodnevnom jelovniku. Pure Himalajska so je dostupna kao krupna i sitna u pakovanjima od 500g, a od sada sitnu možete naći i u novom, praktičnom pakovanju od 100g.