Kako da ublažite reumatske bolove?

Nagle vremenske promene, u smislu promene vlažnosti vazduha, temperature i atmosferskog pritiska, utiču na receptore za bol, što kod osoba koje imaju reumatske tegobe, dovodi do pogoršanja stanja i pojačanja bolnih simptoma. Iako hladni i vlažni dani nisu uzrok reumatskih bolesti, oni veoma negativno utiču na teškoće obolelih, što je i razlog zašto se reumatski bolovi najviše i javljaju tokom jeseni i zime.

Kod bolnih i uznapredovalih stanja, neophodno je pre svega mirovanje i medikamentozna terapija, a zatim i različiti oblici fizikalnih procedura, ali kod početnih i lakših reumatskih oblika, pacijent može sebi značajno da pomogne i olakša bol. Neki od prvih koraka su smanjenje opterećenja bolesnih zglobova i njihovo utopljavanje, korekcija ishrane i redukcija telesne težine, kupke u mlakoj vodi i još jedna kombinovana metoda koja može značajno olakšati reumatske tegobe, a to je nanošenje biljnog krem gela na bolna mesta, uz prijatnu masažu.

Khan masažer tigrov krem gel je formulisan na bazi etarskih ulja eukaliptusa i karanfilića, mentola i kamfora, aktivnih sastojaka koji se tradicionalno koriste kao pomoć kod degenerativnih i upalnih oboljenja zglobova i mišića. Sinergističkim dejstvom ovi aktivni principi poboljšavaju cirkulaciju i vazodilataciju na mestu primene, što dovodi do bolje prokrvljenosti tkiva, ublažavanja bola i otoka, kao i do povećane pokretljivosti tretiranog dela tela. Karanfilić ispoljava efekat blagog prirodnog anestetika, dok mentol prijatno hladi kožu i time ublažava osećaj peckanja, do kog može doći usled poboljšanja cirkulacije.

Ova formulacija je obogaćena metil salicilatom, koji doprinosi ublažavanju bolova kod reumatskih tegoba, lumbaga, neuralgija i ukočenosti. Metil salicilat je izolovan iz ulja zimzelena, intenzivnog je mirisa, a primenjen na kožu, dovodi do hiperemije (pojačanog dotoka krvi u kožu). Metil salicilat je iritans i prirodni analgetik, koji lokalno pospešuje cirkulaciju i ublažava bol.

Zahvaljujući dobroj apsorpciji kroz kožu i visokoj koncentraciji delujućih sastojaka na ciljnom mestu, Khan masažer tigrov krem gel smiruje upalni proces, pojačavaju prokrvljenost, pri čemu se postiže prijatan osećaj toplote i opuštanje mišića. Preporučuje se njegova primena i kod uganuća, iščašenja i istegnuća nastalih prilikom sportskih ili rekreativnih aktivnosti.

Formulisan u obliku krem gela, lako se može nanositi i na kosmate, kao i na eksponirane delove tela, ne ostavljajući masne tragove.

Spakovan u tubu sa roll on masažerom, Khan masažer krem gel je vrlo jednostavan za primenu i ima efekat 2 u 1 – fitoterapija + masaža.