ĐACI PONOVO U ŠKOLSKIM KLUPAMA

Prvi Dan U SkoluUčenici osnovnih i srednjih škola se danas vraćaju u školske klupe!

Kasni odlasci na spavanje, bezbrižni dani i druženje bez obaveza, privode se kraju jer nam na vrata kuca jesen! Ona sa sobom nosi kiše, žuto lišće i početak nove školske godine za drage đake – nove obaveze, navikavanje na novi raspored, druženja sa starim i novim drugarima.

Kako bi svom detetu olakšali privikavanje, posebno ako je u pitanju prvi razred, promena škole ili jednostavno nova školska godina, sledi nekoliko saveta:

  • Pripremite školsku torbu i pribor

Sećate li se kupovine školskog pribora i odeće pred početak školske godine? Neka i Vašem detetu ovaj period ostane u sećanju! Ako dete samo odabere sveske i olovke, ovu pripremu će zapamtiti kao neku vrstu nagrade i lepog iskustva. Sigurno će sa više pažnje spremati stvari potrebne za novi školski dan!

  • Pripremite dete na ranije ustajanje

Poznato je da nedostatak sna loše utiče na raspoloženje, bilo da su u pitanju mališani ili odrasli. Neka istraživanja tvrde da je, u zavisnosti od uzrasta, deci potrebno 9 sati sna. Pobrinite se da mališani legnu na vreme kako bi do jutra bio odmoran za nove školske obaveze!

  • Uspostavite rutinu za učenje

Tokom dugih letnjih meseci najveći prioritet svakog mališana jeste: igra, igra i još malo igre. To je sasvim prirodno. Međutim, zbog dužine školskog raspusta deca često ispadaju iz ritma za učenje, a istraživanja su zabeležila da čak dolazi i do pada u znanju. Zato je važno pomoći detetu da stekne ili vrati rutinu, podsećati ga na domaće zadatke i druge aktivnosti.

  • Ojačajte imunitet mališana

Jesen je period koji sa sobom nosi grip i viruse. Deca su posebno osetljiva kategorija jer veliki deo vremena provode zajedno u učionicama, pa se zato povećava rizik od epidemije. Ne dozvolite da se to desi ove godine!

Djaci Ponovo U Skolskim Klupama

Esensa brine za mališane! Ojačajte im imunitet proizvodima iz kolekcije Protect Kids:

Multimed Omega 3 doprinosi normalnom psihofizičkom razvoju dece (poboljšava koncentraciju i pamćenje), jača imunitet pre i tokom virusnih i bakterijskih infekcija, povećava apetit i smanjuje osećaj zamora i iscrpljenosti.

Ferimed eliksir sa gvožđem, cinkom i medom, preporučuje se ukoliko se putem ishrane ne unosi dovoljno gvožđa ili je povećana potreba za gvožđem, u periodu rasta i razvoja, kao podrška imunom sistemu.

Gumedići sa kalcijumom i vitaminom D doprinose pravilnom rastu i razvoju dece, jačaju kosti i zube.

Gumedići Multivitamin će pružiti mališanima dnevnu dozu potrebnih vitamina i minerala, poboljšati apetit i doprineti normalnom funkcionisanju imunog sistema.

Gumedići sa vitaminom C povećavaju otpornost organizma i pomažu telu da se izbori sa prehladom ili infekcijama.

  • Pričajte sa svojim detetom!

Izazovi koji su pred decom su veliki i često im izgledaju nedostižno. Iz perspektive odraslih to nije tako i često nastane jaz i nerazumevanje detetovog ponašanja. Zato je važno saslušati dete i njegove probleme, odgovoriti na pitanja i rešiti nedoumice. Dete će biti zahvalno i pre će prihvatiti nove obaveze i okruženje.

 Za kraj..

Jedan savet za Vas. Opustite se. Cilj svake pripreme je da se olakša promena koja predstoji. Nemojte se preopteretiti i pustite decu da se raduju školi i druženju sa prijateljima iz razreda.

Počnite novu školsku godinu jaki i zdravi!