Dišite slobodno!

Redovna higijena nosne šupljine je neophodna za lako disanje. To posebno važi tokom perioda virusnih i drugih infekcija. Redovnim ispiranjem nosne šupljine, nekoliko puta dnevno, smanjuje se mogućnost infekcije gornjih disajnih puteva.

Esensa Disite Slobodno

Esensa je za Vas formulisala već širom poznate proizvode:

Marisol kolekcija:Marisoli Grupna

 • Marisol isotonic – izotonični rastvor morske soli – sadrži jednaku koncentraciju soli kao i fiziološka tečnost nosne šupljine. Vraća sluzokoži nosa njenu prirodnu vlažnost, sposobnost samoprečišćavanja i normalne produkcije sluzi koja je štiti od isušivanja i mehaničkih nadražaja (dima, prašine, itd.).
 • Marisol hypertonica – hipertonični rastvor morske soli – sadrži višu koncentraciju soli nego fiziološka tečnost nosne šupljine. Ovakav tip rastvora posle primene na otečenu sluzokožu nosa, brzo i efikasno „izvlači“ vodeni sadržaj, usled čega se otok sluzokože nosa brzo smanjuje i disanje je olakšano.
 • Marisol imuno – izotonični rastvor morske soli obogaćen cinkom. Marisol imuno rastvor vraća sluzokoži nosa njenu prirodnu vlažnost, sposobnost samoprečišćavanja i normalne produkcije sluzi. Cink je važan faktor za održavanje čula ukusa i mirisa koji smiruje upalne procese na nivou sluzokože nosa i deluje antioksidativno.
 • Marisol panthenol – izotonični rastvor morske soli obogaćen kalcijum-D-pantotenatom koji poboljšava proces epitelizacije kod iritirane i oštećene sluzokože nosa.
 • Marisol sensitive – rastvor morske soli obogaćen ekstraktom lista Aloe vera. Gel poreklom iz lista Aloe vere ima protivupalno dejstvo i poboljšava proces epitelizacije kod iritirane i oštećene sluzokože nosa tokom i posle infekcija. Pored toga, sadrži vitamine C i E, kao i cink koji smanjuje mogućnost razvoja bakterijskih i virusnih infekcija. Marisol sensitive je naročito pogodan čak i za najosetljiviju sluznicu nosa.
 • Marisol fresh – rastvor morske soli obogaćen etarskim uljem eukaliptusa. Poboljšava prohodnost i olakšava cirkulisanje vazduha kroz gornje disajne puteve, a to je naročito korisno kod prehlade, gripa i problema sa sinusima. Rastvor je obogaćen etarskim uljem eukaliptusa koje deluje antiseptično, ublažava otok sluzokože nosa i pomaže kod infekcija gornjih disajnih puteva.
 • Marisol ectoin – izotoničan rastvor morske soli sa ektoinom. Ektoin je prirodna supstanca koja se dobija iz mikroorganizama koji žive u veoma nepovoljnim uslovima sredine (visoke temperature, UV zračenje, pritisak, salinitet). Na tako nepovoljne uslove sredine ovi organizmi reaguju lučenjem ektoina, koji stabiliše ćelije, štiti imuni sistem kože i ostvaruje dugotrajan efekat hidratacije. Marisol ectoin štiti sluzokožu nosa od iritanasa i alergena, deluje citoprotektivno, smanjujuje upale i štiti sluzokožu od isušivanja.
 • Marisol sterile ampule – izotoničan sterilan fiziološki rastvor koji ne sadrži konzervanse. Namenjen je za svakodnevnu higijenu nosa i očiju kod beba, dece i odraslih. Marisol sterile je dizajniran tako da se jednostavno može upotrebiti na bebinim malim nozdrvama i osetljivom predelu oko oka. Pakovan je u pojedinačne doze, čija je upotreba higijenski pouzdana i jednostavna.
 • Marisol hypertonica sterile ampule – hipertonični 3% sterilni rastvor natrijum hlorida, bez konzervansa, u pojedinačnim ampulama čija je upotreba higijenski pouzdana i jednostavna. Ampule se mogu koristiti kod svih starosnih grupa za terapiju inhalacijom ili lokalno, za tretman nazalne kongestije.
 • Marisol physiologica kapi – izotonične kapi koje vraćaju sluzokoži nosa njenu prirodnu vlažnost, sposobnost samoprečišćavanja i normalne produkcije sluzi koja je štiti od isušivanja i mehaničkih nadražaja (dima, prašine, itd.).

 

Pored Marisol proizvoda, tu su još 2 spreja koja Vam pomažu da slobodno dišete:

 • Sinusol Majoran sprej rastvor za nos – hipertoničan rastvor morske soli sa dodatkom etarskih ulja majorana i bosiljka, N-acetilcisteina i propolisa. Sadrži blago hipertoničan (2,3%-tni) rastvor morske soli i pokazuje izuzetno blagotvorne efekte na postizanje i održavanje fiziološke funkcije nazalne sluznice, naročito kada je ona otečena i sadrži sekret koji je potrebno prirodnim putem eliminisati iz nosa. Sinergističnim efektom svih komponenata koje ulaze u sastav proizvoda obezbeđuje se poboljšanje prohodnosti disajnih puteva, eliminacija viška sekreta i snažan antimikrobni i antiinflamatorni efekat.
 • Proponasal sprej rastvor za nos – rastvor formulisan na bazi propolisa, taninske kiseline i eukaliptusa. Poboljšava prohodnost gornjih disajnih puteva, pa se preporučuje njegova primena i kod zapušenog nosa, kao i za ublažavanje tegoba koje prate rinosinuzitis.

Čuvajte Vaše zdravlje i Vaša čula jer „miris nije ništa drugo nego dodir koji osetite na daljinu“.