Anti-age joga za lice

Kada govorimo o nezi kože lica, uvek tragamo za preparatima na bazi bioaktivnih principa, koji provereno i efikasno deluju na redukciju bora, blistavost tena, poboljšanje čvrstine, elastičnosti i hidratacije kože. Pored redovne kozmetičke nege, često zaboravljamo da je za lep i zdrav izgled kože, podjednako bitan sklad duha i tela. Za drevnu metodu samorazvoja i vežbe joge smo svi čuli, ali malo ko zna ili upražnjava tehniku “joga lica”, kojom možemo pojačati delotvornost kremova koje koristimo, za još bolji učinak.

Anatomski se u našem licu nalazi 58 mišića, dok tokom života aktivno koristimo samo osam mišića smeštenih u jeziku, jer bez njih nema početka procesa varenja hrane ili mogućnosti govora. Ostali mišići zbog svoje neaktivnosti vremenom atrofiraju, koža je opuštenija i umornijeg izgleda, što uslovljava ubrzano starenje i stvaranje bora. Godine se najpre mogu “izbrojati” u urezanim mimičnim borama na čelu, oko usana i na uglovima očiju.

Primenom prirodne i lake tehnike joge lica uz upotrebu hranljivih BURЯA kremova, mogu se postići zadivljujući rezultati za kratak vremenski period. Vežbe se mogu primenjivati u bilo koje doba dana i bez ograničenja, dok redovnom primenom joge dva puta nedeljno doprinosimo još boljim efektima. Kada se vežbe sprovode u kontinuitetu tokom dva meseca, daju vidne i očigledne rezultate. Važno je pratiti osnovna pravila i biti dosledan u njenom izvođenju. Anti age joga vežbe za lice uz istovremenu primenu proizvoda na bazi peptida, mogu znatno usporiti starenje kože. Redovnim sprovođenjem, uspešno možemo otkloniti postojeće i preduprediti nastanak novih bora. Nakon svake odrađene vežbe, osvežava se celokupan izgled kože lica.

Postupak vežbi se ogleda u regularnom nanošenju BURЯA krema koji koristimo, na prethodno očišćenu kožu lica BURЯA micelarnim losionom. Svaku vežbu koju sprovodimo, ponavljamo u jednakim vremenskim intervalima do deset puta. Kada želimo da uklonimo horizontalne bore na čelu, sprovodimo vežbu gde postavimo jagodice prstiju na vrh čela, ispod linije kose, opustimo mišiće lica i laganim pokretima prstiju naizmenično “podižemo” kožu čela, a zatim je vraćamo u prvobitan položaj. Ako želimo da smanjimo vertikalne bore između obrva, ispružene kažiprste postavimo na sredinu luka obrva i istovremeno pokušavamo da se namrštimo, dok prstima pravimo otpor mišićima u suprotnu stranu. Za učvršćivanje kože čela, kažiprste savijemo u blagi luk i postavimo ih na sredinu obrva, a zatim obrve podižemo dok prstima pružamo blagi otpor, gurajući obrve na dole. Svaki potez je potrebno raditi laganim pokretima.

Kod problema spuštenih kapaka očiju, možemo uticati na njihovo učvršćivanje i blago podizanje. Položimo srednje prste ruku u unutrašnji ugao oka, a kažiprste postavimo na spoljni rub očiju i blago zetegnemo kožu. Pri tom potezu, na smenu zatvaramo i otvaramo oči, čime se dodatno vrši manuelni lifting.  Vežba koja sprečava stvaranje dubokih bora oko usana, isteže mišiće obraza. Izvodi se tako što se usne postavljaju u položaj “poljupca” i naizmenično se vraćaju u prethodni položaj.

Za učvršćivanje jagodica, obraza i vilice potrebno je da opustimo mišiće lica, a zatim otvorimo usta u osmeh najviše što možemo, a onda usne stisnemo prema zubima. Ovu vežbu je poželjno ponoviti više puta, kako bismo osetili da svi mišići lica i podbratka “rade”.

Na kraju izvedenih anty age joga vežbi za podmlađivanje kože lica, potrebno je naneti još jedan sloj BURЯA dnevnog zaštitnog ili BURЯA noćnog regenerativnog krema na bazi glavnodelujućih peptida. Kombinacijom joga vežbi i primenom preparata na bazi peptida, dešavaće se kontinuirana regeneracija, čime će se dodatno omogućiti obnavljanje ćelija kože. Stvoriće se visok potencijal za iskoristivost hijaluronske kiseline i nadoknaditi vodovezujući kapacitet, dok će alga Euglena Gracilis podići energiju i vitalnost zrele kože, a ulja aragana i marule je nahraniti, učiniti baršunastom i blistavom na sasvim prirodan način.

U postupku manuelnog izvođenja anty-age joge za lice, mogu se upotrebljavati svi hidrirajući BURЯA kremovi za negu lica, a za još efektivniji i vidljiviji učinak preporučuje se naizmenična upotreba BURЯA Dermalift volume up krema, BURЯA dnevnog i BURЯA noćnog krema.
Aktiviranjem mišića lica, omogući ćemo njihovo modeliranje uz pomoć BURЯA anty age preparata. Briga, umor, stres i zagađenje zasigurno ostavljaju velike tragove na našem licu, ipak tajnu mladolikosti slobodno možete podeliti i sa drugima.