A ko Vama štiti leđa ovog leta?

ZAŠTITNI FAKTOR – FAKTOR ZDRAVLJA I LEPOTE NA SUNCU

Sunčeva svetlost ostvaruje brojne pozitivne efekte na naš organizam-omogućava sintezu vitamina D3 u koži, povoljno deluje i u tretmanu određenih kožnih oboljenja, dok studije pokazuju da izlaganje sunčevoj svetlosti pozitivno utiče na jačanje imuniteta i raspoloženje. Ipak, prekomerno izlaganje sunčevom zračenju naročito ultraljubičastom (UV) i infracrvenom (IR), dovodi do ispoljavanja štetnih efekata od kojih nisu svi trenutni i odmah vidljivi, već se akumuliraju u organizmu i manifestuju godinama kasnije.

Burra Sun Blog Spf Zastita

ŠTA PREDSTAVLJA SPF OZNAKA NA PROIZVODIMA ZA ZAŠTITU KOŽE OD SUNCA

SPF (eng. Sun protection factor) oznaka predstavlja faktor UVB zaštite i izražava se kao odnos između doze UV zračenja koja dovodi do pojave crvenila kod zaštićene kože (minimalna eritemska doza zaštićene kože) i doze zračenja koja dovodi do pojave eritema kod kože bez zaštite (minimalne eritemske doze nezaštićene kože). Na primer, faktor SPF 30 označava da osoba koja dobija minimalni eritem nakon 5 minuta nezaštićene kože UV zracima, u uslovima primenjenog zaštitnog sredstva, prvi eritem dobija nakon 150 minuta izlaganja kože suncu. Imajući u vidu najnovija saznanja o štetnom delovanju IR-A zraka, istovremena zaštita od UVA/UVB i IR-A zraka treba da bude vodeći kriterijum prilikom izbora proizvoda.

KAKO ODABRATI ADEKVATAN PROIZVOD ZA ZAŠTITU KOŽE OD SUNCA?

Najvažniji kriterijum pri odabiru adekvatnog preparata je da odgovara Vašem fototipu kože. Neki od zahteva koji još moraju biti ispunjeni su širok spektar zaštite, ispoljavanje minimalnog iritacionionog potencijala, netoksičnost, lako nanošenje, fotostabilnost i prisustvo antioksidanasa.

BURЯA® Sun kolekcija proizvoda, inovativne teksture i jedinstvene formulacije, pruža širok spektar zaštite kod svih uzrasta i fototipova kože. Svi preparati iz BURЯA® Sun kolekcije su lagane i nemasne strukture, brzo se upijaju, ostavljajući kožu nežnom i hidriranom.

U proizvodima su prisutni mineralni i organski filteri koji, reflektujući i rasipajući sunčeve zrake, pružaju efikasnu zaštitu od štetnog UVB i UVA zračenja, pritom ne ostavljajući bele tragove na koži.Burra Sun Grupna

BURЯA® Sun krema za lice i mleko za telo SPF 50+, kao i BURЯA® SUN Face & Body Spray SPF 30, sadrže i matične ćelije planinske brusnice zahvaljujući kojima štite veoma osetljivu i svetlu kožu od štetnih IR-A zraka. S obzirom na visok stepen zaštite, preporučuju se za zaštitu dečije i izuzetno osetljive kože odraslih. Zahvaljujući vodootpornoj formulaciji mleka i spreja, proizvodi se zadržavaju na koži i nakon izlaska iz vode i istovremeno obezbeđuje ravnomernu preplanulost. BURЯA® Sun mleko za zaštitu kože lica i tela od sunca SPF 30, obogaćen ektoinom, ši buterom, i vitaminom E pruža dodatnu zaštitu od visokih koncentracija soli i iritacija usled izlaganja UVA/UVB zracima. 

Neka BURЯA® Sun preparati i ovog leta budu Vaš izbor za zdravu preplanulost i prirodno rešenje protiv prevremenog starenja kože, bilo da leto provodite na moru, planini ili ostajete u gradu.  

Zanima Vas koji su preporučeni SPF zaštitni faktori u odnosu na fototip kože? Kako UVA, UVB i IR-A zraci utiču na kožu? Ove i mnoge druge korisne informacije možete pronaći u besplatnom primerku biltena na temu zaštite kože od sunčevih zračenja, klikom ovde.