Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

SODADIGEST СОДА БИКАРБОНА 10 ТАБЛЕТИ

Сода бикарбонa  е ефикасен, брзо делувачки антацид, средство кое го неутрализира вишокот на желудочна киселина. Како слабо алкална супстанца, ја намалува киселоста во желудникот, ја нормализира неговата pH вредост, па со самото тоа доведува до намалување на симптомите на киселина.  Зголемената  киселост на желудочната содржина често е предизвикана од консумирање на кисела и мрсна храна, кафе и алкохол. Пропратена е со низа на непријатни симптоми: болки во стомакот, кисело подригнување, пецкање или жарење во пределот на грлото и желудникот. Оштетувањето на желудочната слузница може да предизвика настанување на гастритис или чир на желудникот, па потребно е зголемената киселост на желудникот да се третира со благи антациди, како што е сода бикарбона. Активна супстанца во таблетите Сода бикарбонаНатриум хидрогенкарбонат, е со фармацевтски квалитет, пречистена и детално испитана, па со самото тоа и побезбедна за употреба од прехрамбената.

  • Натриум хидрогенкарбонат (E 500) 500 mg

Сода бикарбона е ефикасен, брзо делувачки антацид, средство кое ја неутрализира вишокот на желудочна киселина.Како слабо алкална супстанца, ја намалува киселоста на желудникот, ја нормализира неговата pH вредност, и со самото тоа доведува до намалување на симптомите на киселина.

Се препорачува за :

  • За алкализација на дигестивниот тракт
  • За неутрализација на киселоста и намалување на симптомите на киселина
  • За елиминација на лош здив

Uputstvo Soda bikarbona 10 tableta

Врати се на врвот