Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Ruska Čaga капсули

Hemovital Ruska Čaga капсули e високо квалитетен производ кој во својот состав содржи 300 mg сув екстракт од од чага и 100 mg чист витамин Ц.

Чага (Inonotus obliquus, Hymenochaetaceae) е вид на паразитска печурка која живее на кората на дрвото бреза. Расте во шумите на цела Русија, Северна и Источна Европа, како и во Кореја и се применува веќе неколку илјади години во традиционаланата руска и кинеска медицина за лечење на тумори, разни воспалителни болести, дијабет, ревматоиден артрит и за општо подмладување на организмот. Активните супстанци присатни во чагата делуваат на Herpes simplex вирусот.

Поради својата лековитост наречена е моќна печурка.Чага е богат извор на антиоксиданси и во својот состав содржи бета глукан, бетулинска киселина, феноли, тритерпени, полисахариди и др. Помага во одржување на здрава природна рамнотежа (chi), дава младешки изглед, виталност и го јакне имунитетот. Денес со чагата се спроведуваат многу истражувања кои ги потврдуваат нејзините позитивни својсвта во јакнењето на одбрамбената способност на организмот. Витаминот Ц помага во правилното функционирање на имунолошкиот систем и одбрамбена способност на организмот.

  • 300 mg сув екстракт од чага
  • 100 mg витамин Ц

Начин на употреба: 2 до 3 пати дневно пред јадење, со чаша вода да се испие 1 капсула.

Hemovital Ruska čaga е високо квалитетен производ кој во својот состав содржи 300 mg сув екстракт од чага, 100 mg чист витамин Ц .

Hemovital Ruska čaga капсули помагаат:

  • За правилно функционирање на имунолошкиот систем
  • Во зајакнување на одбранбената способност на организмот
Врати се на врвот