Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

REHYDROSAL прашок

Rehydrosal прашок претставува смеса  со пријатна арома на мандарина, која растворена во вода обезбедува надокнада на течности, глукоза и електролити кај доенчиња, деца и возрасни.

Rehydrosal прашок е диететски производ, храна за посебна медицинска наменакоја не вги покрива прехрамбените потреби во целост и мора да се употребува под надзор на лекар. Се користи кај лесна и средна тешка дехидрација на организмот настаната како последица на дијареа, повраќање и изгореници, како и во други состојби следени со зголемени потреби за вода и електролити (на пр. подготовка на пациенти за рендгенски и едноскопски испитувања на дебело црево). Составот и осмоларноста на приготвениот Rehydrosal раствор се во склад

со најновите препораки на Светска здравствена организација, така што натриум, калиум, хлорид, цитрат и глукоза во растворот веќе после 5 минути преминуваат од дигестивниот систем во циркулацијата.

Rehydrosal прашок едноставно се применува и лесно се раствора – 1 кесичка во 200 ml вода.

Едно пакување содржи 10 кесички.

  • Глукоза анхидрирана
  • Натриум-цитрат дихидрат
  • Натриум-хлорид
  • Калиум-хлорид
  • Природна арома на мандарина

Rehydrosal претставува тераписки избор за правилен надоместок на електролити во превенција на дехидрација и одржување на хидрација кај бебиња, деца и возрасни и во други состојби кои се пропратени со зголемена потреба за вода и електролити.

Натриум, калиум, хлорид, цитрат и глукоза во орален рехидратационен раствор (ORS) веќе после 5 минути преминуваат од дигестивниот систем во циркулацијата.

Се препорачува:

  • Кај лесна и средна тешка дехидрација на организмот
  • Кај дијареа, повраќања и зголемена телесна температура
  • Во превенција на настанување на дехидрација и одржување на физиолошка хидрација на организмот
  • Во состојби кои се пропратени со зголемена потреба за вода и електролити.

Содржината на кесичката да се раствори во 200 ml зовриена и до собна температура изладена вода. Растворот се зема во кратки временски интервали, во мали порции (1 кафена лажица или 1 голтка од растворот на секои пет минути). Со цел, достигнување на адвекатно ниво на хидрација, потребно е да се внеси 1-3 l раствор во интервал од 24 h.

Врати се на врвот