Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Marisol sensitive спреј 50ml

Marisol sensitive спреј раствор за нос е изотоничен раствор од морска сол збогатен со екстракт од лист на Aloe vera. Наменет е за лица кај кои е отежната физиолошката функција на носната слузокожа како и за секојдневно одржување на хигиената на носната шуплина. Marisol sensitive растворот ја враќа природната влажност на носната слузокожа, способноста за самопрочистување и нормална продукција на слуз која ја штити од сушење и механички надразнувања (чад, прашина, и сл.). Гелот кој потекнува од листот на Aloe vera има противвоспалително дејство, доведува до намалување на отокот и го подобрува процесот на епителизација кај иритирана и оштетена слузокожа на носот за време и после инфекции. Покрај тоа, содржи и витамини Ц и Е, како и цинк кој ја намалува можноста за развој на бактериски и вирусни инфекции на ниво на горните дишни патишта. Поради способноста целосно да ја обложи и смири дури и најчувствителната носна слузница, Marisol sensitive е особено погоден за примена кај лица склони кон алергии.

 

 

 

1 мл спреј содржи 50 мг течен екстракт од лист на алое вера (10:1), 9 мг морска сол. Растворувач: прочистена вода. Содржи конзерванс: бензалкониум хлорид 0,1 мг/мл.

Marisol sensitive спреј раствор за нос е изотоничен раствор од морска сол збогатен со екстракт од лист на Aloe vera. Наменет е за лица кај кои е отежната физиолошката функција на носната слузокожа како и за секојдневно одржување на хигиената на носната шуплина. Marisol sensitive растворот ја враќа природната влажност на носната слузокожа, способноста за самопрочистување и нормална продукција на слуз која ја штити од сушење и механички надразнувања (чад, прашина, и сл.). Гелот кој потекнува од листот на Aloe vera има противвоспалително дејство, доведува до намалување на отокот и го подобрува процесот на епителизација кај иритирана и оштетена слузокожа на носот за време и после инфекции. Покрај тоа, содржи и витамини Ц и Е, како и цинк кој ја намалува можноста за развој на бактериски и вирусни инфекции на ниво на горните дишни патишта. Поради способноста целосно да ја обложи и смири дури и најчувствителната носна слузница, Marisol sensitive е особено погоден за примена кај лица склони кон алергии.

Кога се користи Marisol sensitive спреј?

  • за секојдневна хигиена на носот
  • за подобрување на епителизацијата на оштетена слузокожа на носот (после примена на вазоконстриктори)
  • кај лица со непроодни дишни патишта, вирусни настинки и кивавици од алергиско потекло
  • кај сува и надразнета слузокожа чија нормална физиолошка функција е пореметена
  • кај лица склони кон сушење на слузокожата на дишните патишта, особено во текот на патувања или престој во простории со централно греење и клима уреди
  • непосредно пред употреба на капки за нос, како би се испрала носната шуплина и би се овозможил подобар контакт на лекот со носната слузокожа
  • кај иритација на кожата околу носот, поради често користење на марамчиња
  • после пирсинг

 Упатство Marisol sensitive

Врати се на врвот