Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Marisol physiologica 10ml

Marisol physiologica капки за нос се наменети за лица кај кои е пореметена физиолошката функција на носната слузокожа како и за секојдневно одржување на хигиена на носната шуплина. Marisol капките ја враќаат природната влажност на слузокожата на носот, способноста за самопречистување и нормална продукција на слуз која ја штити од сушење и механички надразнувања (чад, прашина и сл.) Со редовно испирање на носната шуплина, неколку пати дневно, се намалува можноста за инфекции на горните дишни патишта.

 

 

 

 

1 мл капки содржи 9 мг натриум хлорид. Растворувач: прочистена вода. Содржи конзерванс: бензалкониум хлорид 0,1 мг/мл.

Marisol physiologica капки за нос се наменети за лица кај кои е пореметена физиолошката функција на носната слузокожа како и за секојдневно одржување на хигиена на носната шуплина. Marisol капките ја враќаат природната влажност на слузокожата на носот, способноста за самопречистување и нормална продукција на слуз која ја штити од сушење и механички надразнувања (чад, прашина и сл.) Со редовно испирање на носната шуплина, неколку пати дневно, се намалува можноста за инфекции на горните дишни патишта.

Кога се користи Marisol physiologica капки?

  • за секојдневна хигиена на носот
  • кај лица со непроодни дишни патишта, вирусни настинки и кивавици од алергиско потекло
  • кај сува и надразнета слузокожа, чија нормална физиолошка функција е пореметена
  • кај лица склони кој сушење на слузокожата на дишните патишта, во тек на патувања и престој во простории со централно греење и клима уреди
  • непосредно пред употреба на капки за нос, како би се испрала носната шуплина и би се овозможил подобар контакт на лекот со носната слузокожа

Упатство Marisol капките за нос

Врати се на врвот